Democratii isi ascut cutitul razboiului de jugulara taranistilor

Democratii isi ascut cutitul razboiului de jugulara taranistilor

Ca urmare a declaratiilor facute in urma cu cateva zile de secretarul executiv al PD Salaj, Lucian Bode, afirmatii contracarate, ulterior, atat de prim vicepresedintele PSD Salaj, deputatul Iuliu Nosa, cat si de presedintele PNTCD Salaj, Virgil Turcas, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, democratul a tinut sa faca unele precizari: In calitatea pe care o am in cadrul PD Salaj, si anume aceea de purtator de cuvant, intotdeauna am exprimat si voi exprima punctul de vedere al PD, si niciodata al meu, personal. Nici eu si nici PD Salaj nu avem nici cea mai mica problema cu parlamentarii salajeni, reprezentantii societatii civile sau cu alte persoane, indiferent de pozitia sociala pe care o detin. In consecinta, nu dorim ca asupra noastra sa planeze imaginea unui partid care se cearta cu toata lumea. Cu toate acestea, PD Salaj nu va ramane indiferent la atacurile si acuzele nefondate venite din partea adversarilor sai politici, a spus Lucian Bode in preambulul interventiei sale. Contrar afirmatiilor facute mai sus, in care PD Salaj era pozitionat la rangul unui partid cu valente conciliante, secretarul executiv al democratilor salajeni a indreptat tunurile spre presedintele PNTCD Salaj, Virgil Turcas: Am crezut ca, dupa Congresul PNTCD din luna ianuarie, partidul a reusit sa exprime ideea de unitate. Din pacate pentru ei, ne-am inselat. Nu putem sa-l intelegem pe domnul Turcas, de ce are o atitudine atat de virulenta la adresa noastra, atata timp cat o parte insemnata din PNTCD, in frunte cu preseditele acestui partid, doresc apropierea de PD, inclusiv participarea pe liste comune la alegerile europarlamentare. Apoi, democratul a tinut sa-i reaminteasca liderului taranist ca, in democratie, legitimitatea este data, in primul rand, de numarul de voturi. Deocamdata, atat la nivel judetean, cat si la nivel national, PNTCD nu are mai mult de 1 la suta din sufragiile electoratului, fapt care ne arata ca partidul are mari probleme in ceea ce priveste legitimitatea sa. Daca presedintele PNTCD Salaj nu a aflat inca, il informam ca PD este, incepand cu 1 ianunarie 2007, membru cu drepturi depline in PPE, in ciuda opozitiei constante a taranistilor, ce fac parte dintr-un partid serios, de altfel…, a mai spus Bode.

In alta ordine de idei, insa fara sa schimbe tinta, secretarul executiv al PD Salaj a afirmat ca argumentele pentru care Virgil Turcas sustine, alaturi de PSD si PRM, suspendarea presedintelui Traian Basescu, dezonoreaza un partid al carui mentor spiritual, in speta Corneliu Coposu, s-a remarcat in istorie tocmai prin lupta impotriva comunismului. Nu v-ati gandit la asta, domnule Turcas?, intreaba ironic Lucian Bode. In finalul declaratiilor sale, democratul a tinut sa sublinieze faptul ca nu mai este un secret pentru nimeni ca presedintele PNTCD Salaj are ca obiectiv principal sa loveasca, ori de cate ori are ocazia, in cei puternici si vizibili, cu scopul de a se face remarcat, la randul sau. Ii recomandam lui Virgil Turcas sa promoveze adevaratele valori ale crestin-democratiei, care din fericire exista si in Salaj. Daca va face asta, suntem convinsi ca Partidul va reusi sa depaseasca disperatul procent de 1 la suta, la care se afla in acest moment partidul, a conchis Lucian Bode.

Reamintim faptul ca, saptamana trecuta, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele PNTCD Salaj, Virgil Turcas, a afirmat ca la Congresul partidului, care a avut loc la finele lunii ianuarie, s-a luat decizia ca taranistii sa participe singuri la alegerile europarlamentare: Aliantele de cumetrie preelectorale nu duc la nimic bun. Mai mult, nu dorim nici un fel de alianta cu PD, aceasta fiind o decizie luata in cadrul Congresului nostru. In acelasi cadru, liderul taranist si-a exprimat parerea potrivit careia PD a demonstrat ca nu este un partid serios, avand probleme de legitimitate, dar si de alta natura…. In fine, Virgil Turcas a mai declarat ca sunt motive suficiente pentru declansarea procedurii de suspendare a presedintelui Traian Basescu, atata timp cat seful statului se manifesta ca un adevarat sef al PD, a atacat verbal diferiti reprezentanti ai presei, a facut presiuni politice asupra Guvernului si Parlamentului… – afirmatii mai mult sau mai putin temeinice pentru a inflama spiritele in tabara PD Salaj, eludandu-se totusi faptul ca astfel de reactii convin de minune unui partid aflat la 1 la suta din sufragiile electoratului si care are probleme cu legitimitatea…

Leave a Comment