Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene în cabinetul Cioloș, în conferința de presă a USR la Zalău

Uniunea Salvați România (USR) vrea să desființeze sinecurele, să-i scoată din funcții pe cei care se cred eterni în ministere și să însănătoșească atât sistemul sanitar, cât și educația. Acestea sunt trei din cele zece proiecte majore ale USR pentru guvernare.

Conferința de presă organizată de Uniunea Salvați România filiala Sălaj, vineri, 2 decembrie 2016, l-a avut ca invitat pe Cristian Ghinea, candidat la Camera Deputaților din partea USR București și fost ministru în cabinetul Dacian Cioloș la Ministerul Fondurilor Europene. La conferința de presă au participat președintele USR Sălaj Cosmin Vasile Ardelean, Raul Balotă, vicepreședinte și candidat USR Sălaj la Camera Deputaților și Carmen Gabriela Olar, candidat pe listele USR Sălaj la Senat. Cristian Ghinea a vorbit în cadrul conferinței despre cele zece proiecte majore pe care USR le-a numit prioritare pentru guvernare. Cele mai importante sunt sistemul sanitar, învățământul, ajutoarele pentru cei din mediul rural și pentru întreprinzători, proiectele pe bani europeni, autostrăzile și comasarea unor ministere. USR vede ca soluții pentru sistemul sanitar din România creșterea nivelului de finanțare pana la minimum 6 la sută din PIB, corelarea programelor de investiții cu nevoile reale ale pacientului și depolitizarea managementului infrastructurii de sănătate.

„În ceea ce privește infrastructura, o altă prioritate a USR, soluțiile le reprezintă finanțarea predictibilă și realistă, simplificarea-debirocratizarea legislației privind proiectele mari de investiții și un nou început pentru proiectele de autostrăzi (o nouă structură responsabilă de proiectele de autostrăzi)” a spus Cristian Ghinea. Acesta a vorbit despre recenta „curățenie” care s-a făcut în celebra CNADNR, compania responsabilă cu proiectele de autostrăzi din România, spunând că riscam, în felul și ritmul în care mergeau lucrurile, să nu avem niciun proiect terminat în 2020 pe acest segment. Reprezentanții USR au spus că formațiunea își propune, tot în cadrul celor mai importante zece proiecte, și crearea unui fond unitar de dezvoltare a României, prin unificarea bugetelor naționale de dezvoltare cu fondurile europene și eliminarea principalei surse de corupție politică din România. Reprezentanții USR susțin că există câte trei, chiar cinci ministere care se ocupă de aceleași proiecte, ceea ce înseamnă pe lângă risipă pe toate planurile, posibilitatea pasării vinei ori a incompetenței de la un minister la altul.

Alte proiecte prioritare ale USR, portivit celor declarate de Cristian Ghinea în conferința de la Zalău, sunt eliminarea risipei din banul public, precum și reorganizarea cadrului de susținere a antreprenorialului și orientarea spre creșterea valorii adăugate în economie. USR propune consolidarea sub aceeași platformă a instrumentelor de finanțare disponibile la Ministerul Economiei, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Agriculturii, Ministerul Dezvoltării și Ministerul de Finanțe, prin dezvoltarea unui punct unic de contact și intervenție. Ghinea a vorbit și despre Grupurile de Acțiune Locală, a căror importanță în viitoarele proiecte implementate la sate și mai ales realizarea acestora, este uriașă. „Promovarea Grupurilor de Acțiune Locală ca instrument de ridicare a satului românesc este o altă prioritate a USR, care consideră că acestea sunt singurele structuri funcționale care ajung în aproape toate satele din România. USR consideră o prioritate majoră promovarea agriculturii de mijloc și a fermei de familie, ca soluție la problema sărăciei și subdezvoltării din satele românești. 

Desființarea Academiilor impostoare și diminuarea abandonului școlar

Cristian Ghinea a vorbit în cadrul conferinței de presă despre celebrele „Academii” sub acoperământul cărora mulți impostori sunt angajați pe posturi – sinecură și primesc indemnizații uriașe. „USR propune desființarea imediata a celor două așa-zis Academii inventate pentru a oferi “câte o sinecură diverșilor politruci”: Academia de Știinte ale Securitatii Naționale și Academia Oamenilor de Știință. „Prin desființarea acestor două instituții impostoare, se economisesc aproximativ patru milioane de euro anual, care vor folosite pentru oferi granturi la nivel de județ astfel încât copiii să poată beneficia de acces și de posibilitatea însușirii primelor taine ale științei”, au spus reprezentanții USR Sălaj și invitatul acestora, Cristian Ghinea, în conferința de presă de vineri. Referitor la programul „Știința pentru toti” Cristian Ghinea a spus că acesta va fi un “Program de Interes Național” prin care se vor finanța micro-granturi (maximum 5.000 de euro) pentru aplicațiile educaționale, care să genereze aplicații creative de popularizare a științei în școli.

Oaspetele USR Sălaj, Cristian Ghinea, a devenit Ministru al Fondurilor Europene în aprilie 2016, după o perioadă de cinci luni petrecute la Cancelaria Prim-Ministrului Dacian Cioloş, unde a iniţiat şi coordonat cunoscuta „Comisie de tăiat hârtii”, un proiect legislativ major menit să uşureze viaţa cetăţenilor prin reducerea birocraţiei.
Ghinea a preluat portofoliul fondurilor europene într-un moment-cheie pentru dezvoltarea României din bani europeni – la începutul actualei perioade de programare (2014-2020), care coincide cu închiderea exerciţiului financiar trecut.

22 Thoughts to “Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene în cabinetul Cioloș, în conferința de presă a USR la Zalău”

  1. Anonim

    Ghinea ii un basist inrait

    1. Anonim

      Iar tu esti un prost irecuperabil!

  2. Anonim

    Cristian Ghinea a fost un ministru competent care a avut curajul să dezvăluie toate mizeriile facute de guvernările de pana acum.
    Cu siguranta voi opta pentru USR la aceste alegeri.

  3. USR ultima incercare !

    Din oferta existenta in Salaj, cea mai buna cred ca este a USR. De restul m-am lamurit pana acum….

    1. Anonim

      basisti din toate partidele uniti-va!

  4. Anonim

    Ghinea e un tip istet, cu viziuni. Am citit despre el ca e masterand la o universitate mare din Marea Britanie, aia nu stiu cine e si nici nu se joaca cu diplomele ca la noi la particulare (unele). Decât sa pun stampila pe Denes sau Nosa, care au deja pensii de 60 de milioane doar ca au stat in Parlament, aleg tinerii astia care ppt schimba ceva. Restul, perindati ani de zile in parlament, au avut tot timpul sa demonstreze ca vor sa facă ceva pt acest judet. N au făcut nimic. Este incredibil cum mai au tupeul sa vina IAR, a doua, a treia oara, la cersit voturi. La gunoi! Iar daca usr e Băsescu, fata de gangavul Iohannis, care si a făcut ziua lui , in ziua noastră Nationala si care isi bate joc si sfideaza pe toata lumea, raman la Băsescu, asta e! Succes USR!

  5. Anonim

    Regret din tot sufletul ca l am votat pe Iohannis! Ceea ce face acest om cu comportament clar dictatorial, ranchiunos, viclean, este departe de orice imaginatie. Tocmai de aceea, voi face tot posibilul ca eu si apropiatii mei sa nu i mai facem jocul si sa nu mai votam cu PNL. Cu orice risc, chiar si cu acela numit PSD. Este inadmisibil in ziua Nationala sa i înghesui dupa un gard de fier pe liderii altor partide, pe presedintele senatului pe primarul Capitalei, doar pt ca nu fac parte din gâsca ta, guvernul tau, acolitii tai,ziua ta si ce o mai crede el ca o fi al lui. Rusine! Mare greseala am făcut si tot ce voi face este sa nu mai fac jocul acestui personaj. Am realizat cine si mai ale ce este, de fapt!

    1. Anonim

      Nu i-a inghesuit nimeni dupa gard, s-au inghesuit singuri, fiindca nu au fost invitati in tribuna oficiala. Stii de ce nu au fost invitati? Pentru ca sunt corupti si au dosare penale. Asa ca, voteaza matale in continuare cu coruptii tai, ca noi restul vom vota cu oamenii corecti. De asta nu progreseaza tara noastra, fiindca multi au mentalitatea ta (de incult, necivilizat si care prefera hotia in locul corectitudinii).

      1. Anonim

        da-ne un exemplu d eoameni corecti si partidele din care fac parte, te rog.
        PNL? Nu ma face sa rad, te rog…

  6. Anonim

    Dragi pesedisti, daca vreti sa nu il mai vedeti pe Bode deputat, e simplu: votați USR! Daca USR are un scor peste PNL, Bode nu mai e deputat.Deci, vreti?

  7. Anonim

    SOROS, SOROS, SOROS SI BASESCU!

  8. Anonim

    UITA-TE LA BALOTA SI NU STIE SA VORBESTE!

  9. Anonim

    Psd+Alde noul guvern, nu va.mai agitati. Lumea s a saturat de Gorghiu si ministri imcompetenti din acest guvern „Al Meu”. Nu s buni nici astia dar decât minciunile.peneliste mai bine ei. USR nu are multi simpatizanti in Ardeal desi ca echipa, promit. Însă ascocierea cu PNL ii trage in jos, au.mizat pe un loz necastigator.

    1. Anonim

      PNL+USR+UDMR+ grupul minoritatilor nationale (care are 4% in Parlament) vor face noul guvern, nu va mai agitati. Lumea s-a saturat de coruptii din PSD si ALDE, care vor sa puna Justitia cu botul pe labe, ca ei sa poata fura statul cat de mult.

  10. x

    Eu am mare incredere in USR la nivel national, cred ca este ultima speranta pentru Romania, dar daca se aliaza cu PNL sau UDMR sau minoritati, atunci VOI EMIGRA. Stiu ca nu va mai avea rost sa traiesc in aceasta tara

    1. Anonim

      Nimeni nu se aliaza cu nimeni, dupa alegeri. Aliantele se fac inainte de alegeri. In Parlament se formeaza o majoritate care sa sprijine un Guvern. Cu cine ai vrea sa colaboreze USR in Parlament? Cu ALDE si PSD? Ha, Ha, Ha… USR va colabora cu partidele care il sustin pe Ciolos ca premier. Daca asta nu iti convine, emigreaza, tata, ca atat te duce mintea.

    2. Anonim

      Apropo, daca PSD si ALDE vor guverna in urmatorii 4 ani, atunci VOI EMIGRA si eu. Stiu ca nu va mai avea rost sa traiesc in aceasta tara.Ha, ha, ha…

  11. Anonim

    Pnl va fi marele perdant. Chiar si cu acest partid clona -usr- pentru ca desi oamenii sunt ok, usr este o rezerva a PNL pt cei care nu mai au încredere in vipera Girghiu, Raposatul Blaga si bineinteles Iohannis. PNL e in cădere livera vede toata lumea. Cat despre usr, vor lua ceva in Bucuresti. Aici nicio sansa, cartile sunt făcute deja.

    1. Anonim

      Sunt de acord, cartile sunt facute. Pizdistii vor fi marii perdanti. Coruptii vor ajunge, in curand, la groapa de gunoi a istoriei. Azi doar pensionarii si asistatii sociali mai voteaza PSD. Tinerii si cei pana in 50 de ani nu mai pot fi prostiti asa usor. Peste cel mult 10 ani, PSD va fi un partid mort.

  12. Anonim

    USR nu va face alianta cu nimeni , nici inainte nici dupa alegeri .Nicusor Dan a spus acest lucru concret.USR va sustine guvernul Ciolos si patforma sa .Daca PNL sau oricare alt partid decid sa sustina guvernul Ciolos este treaba fiecaruia.Dar asta nu inseamna ca USR va face alianta cu ei.

Leave a Comment