Contrele galben – portocalii continua

Daca reprezentantii PNL Salaj au sarit la beregata sefilor din organizatia judeteana a PDL, saptamana trecuta, afirmand ca „purgatoriul din deconcentrate continua” prin repetate disponibilizari, ieri a fost randul democrat-liberalilor sa intoarca armele spre partidul galben. Asadar, contrele bi-colore continua si nu sunt deloc finute.

Presedintele PDL Salaj, deputatul Lucian Bode si-a exprimat, ieri, intr-o conferinta de presa, nemultumirea fata de acuzele venite din partea PNL Salaj la adresa democrat-liberalilor, acuze ce au fost percepute la nivel judetean ca o „bomba” ce a tulburat „somnul” de vara in care a cazut „politichia” salajeana. Numele vizat de sagetile lui Bode este cel al directorului Directiei Silvice Salaj, Dorel Oros. „Conform obiceiului, in Salaj, in perioada de vara si nu numai, politichia locala intra in adormire. Somnul insa a fost tulburat de stirea bomba venita de la PNL Salaj, in 28 iulie, referitoare la << masacrul din deconcentrate >>, la faptul ca << PDL taie si spanzura in deconcentratele salajene >>, la faptul ca << purgatoriul din deconcentratele salajene continua >>, asta ca sa citez doar cateva din afirmatiile reprezentantilor PNL Salaj. Cine face aceste afirmatii? Domnul Dorel Oros, care e un om norocos, ce mai ieri incasa aproape 400 de milioane de lei lunar de la Romsilva – echivalentul a 115 pensii sociale minime”, a spus Bode.

Potrivit presedintelui PDL Salaj, directorul Directiei Silvice Oros este „omul care << injura >> la tot pasul Guvernul Boc, dar care aplica programul de guvernare la Directia Silvica Salaj. Cum o aplica? In timp ce in toata Romania, personalul bugetar este redus drastic, domnia sa face angajari”. Mai exact, Bode face referire la trei posturi pe care au fost incadrati oameni, recent, in Directia Silvica Salaj, si anume un post de inginer silvic, in aparatul institutiei respective, un post de economist la Ocolul Silvic Zalau si un post de padurar la Ocolul Silvic Magura Simleu Silvaniei. „La conducerea Romsilva este un coleg de-al meu, Valeriu Solovastru, caruia nu ii inteleg gestul”, a spus Bode, referindu-se la faptul ca incadrarile pe post s-au facut cu unda verde din partea conducerii RNP Romsilva.

Ca urmare a intregii situatii, deputatul PDL merge pana la a–i cere lui Oros demisia de la conducerea deconcentratei salajene.

Bode a mai spus ca toate afirmatiile facute de reprezentantii PNL Salaj privind reducerile din institutiile publice au legatura directa cu suspendarea din functia de director al Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) Salaj a lui Vaida Bela, caz recent si care a fost prezentat salajenilor de mass media locala. „Am consultat sentinta penala nr.328 din 24 mai 2007 data de Judecatoaria Zalau si decizia penala nr. 644/2008 din 2 noiembrie 2008 data de Curtea de Apel Cluj si invit pe oricine sa o faca. Eu am ajuns astfel la concluzia ca domnul Vaida Bela a fost suspendat justificat din functie.”, a spus Bode.

Acesta a spus ca face un apel public catre PNL Salaj si in special catre deputatul Mirel Talos – „aparatorul dreptatii in Salaj in general si al APIA Salaj in particular” sa ii solicite lui Vaida Bela restituirea indemnizatiei de director, „incasata ilegal in perioada noiembrie 2008 – iulie 2010” (cu exceptia perioadei in care a fost inlocuit).

De cealalta parte, directorul Directiei Silvice Salaj, Dorel Oros, ne-a declarat, referitor la cele trei posturi anterior mentionate, ca nu este vorba de oameni noi angajati in institutia salajeana, ci de promovari in functie facute in perfecta conformitate cu legislatia in vigoare. „Tot ce s-a facut a fost cu respectarea Contractului colectiv de munca si a legislatiei in vigoare. Totul este perfect legal. Aceasta situatie e una interna a Romsilva, unde exista o ierarhie ce se respecta. Nu vreau sa comentez mai mult pe subiect, dar pot sa asigur ca totul e perfect legal”, a declarat Dorel Oros.

Precizam ca, desi am incercat in mai multe randuri sa obtinem si un punct de vedere al deputatului PNL Mirel Talos, pana la inchiderea editiei acesta nu a putut fi contactat.

Leave a Comment