Conform sondajelor prezentate aseara: Geoana, presedinte

Conform sondajelor prezentate aseara: Geoana, presedinte

Exit-poll-urile prezentate aseara de televiziunile centrale indicau faptul ca Mircea Geoana a castigat turul II al alegerilor prezindentiale in confruntarea cu Traian Basescu. Vom reveni cu informatii in editia de maine a ziarului nostru.

Cum s-a votat in Salaj

Prezenta buna la vot ieri, in Salaj, la turul al doilea al alegerilor prezidentiale (peste 50 la suta, la ora 19). Normal, si la sectiile speciale (peste 5.500 pana la ora 19 ). Prezenta buna, fara incidente majore, cel putin oficial. La 112 s-a semnalat faptul ca la o sectie de votare din Ip au fost transportate persoane cu un microbuz scolar din Zauan Bai, cazul urmand sa fie solutionat de Politie. BEJ, iarasi cel putin oficial, a primit o singura sesizare mai importanta, si anume cea depusa de PSD, care a reclamat faptul ca in mai multe sectii de vot speciale nu s-au eliberat copii complete dupa tabelele listei de votare. BEJ a indicat sa se elibereze complet aceste copii. Cel putin in doua sectii de votare speciale, la Hida si la Chechis, BEJ a aprobat suplimentarea numarului de buletine de vot. Motivul invocat, gasit plauzibil: s-au taiat porci in zona, plus mai multi pensionari, care nu aveau viza de domiciliu in zona, s-au gasit in localitatile mentionate. Altfel, ce am descoperit, puteti citi mai sus, si mai jos.

Incident la Carastelec

Sambata, 5 decembrie, in jurul orei 18.30, Postul de Politie Carastelec a fost sesizat de catre presedinta sectiei de votare nr. 107 Carastelec, despre faptul ca a fost informata de catre K. Laszlo de 30 de ani, din localitate, ca, in jurul orei 17.00, un barbat cu identitate necunoscuta, de aproximativ 40 de ani, care se deplasa cu un autoturism de teren, fara sa poata preciza marca si numarul de inmatriculare al acestuia, i-a oferit suma de 500 de lei, pentru a o imparti mai multor cetateni din comuna, cu scopul de a-i determina sa voteze un anumit candidat. Din verificarile efectuate de catre echipa de cercetare din cadrul Politiei orasului Simleu Silvaniei, s-a stabilit ca cele sesizate se confirma, K. Laszlo, fiind acostat in fata locuintei sale, si, pe langa bancnota de 500 de lei, a mai primit si un numar de 4 coli de hartie de format A 4, copii ale buletinelor de vot pentru scrutinul din data de 6 decembrie, care purtau inscriptia

Leave a Comment