Cazul Muresan – Remes, judecat in piata publica

Cazul Muresan - Remes, judecat in piata publica

Liderul PNL Salaj, presedintele Comisiei de cultura din Camera Deputatilor, Catalin Micula, este de parere ca difuzarea probelor video si audio de catre Televiziunea Romana, in cazul Muresan – Remes, s-a facut la comanda precisa a Cotroceniului, ordin dat strict prin intermediul ofiterilor care se ocupa de Societatea Romana de Televiziune (SRTV). Vom lua cazul in discutie, in cadrul Comisiei de cultura din Camera Deputatilor, pentru a vedea daca la postul public sunt oameni platiti de alte institutii care actioneaza la comanda, a declarat deputatul Catalin Micula. In opinia sa, alte institutii ar viza direct Serviciul Roman de Informatii (SRI) si Serviciul de Informatii Externe (SIE). am convingerea ca astfel de atacuri, pornite din senin la adresa unor liberali, sunt materiale comandate de altcineva, nu de cei care conduc institutia, a mai spus presedintele PNL Salaj. In aceeasi ordine de idei, deputatul liberal a adaugat faptul ca va redeschide problema interzicerii racolarii de catre serviciile de informatii a persoanelor care lucreaza in presa scrisa si audio-vizuala. Astfel, Catalin Micula sustine ca toti angajatii cu functii de raspundere in mass-media ar trebui sa dea declaratii ca nu au lucrat si, totodata, nu sunt parteneri ai serviciilor de informatii.

Pe de alta parte, parlamentarul de Salaj a mai afirmat ca va demara, in cadrul Comisiei Speciale de ancheta privind activitatea SRTV si Societatea Romana de Radiodifuziune (aflata in curs de constituire), cercetari pentru a afla daca in cele doua institutii exista oameni cu putere de decizie care sa fie colaboratori ai serviciilor de informatii. De fapt, ar fi vorba de persoane care, printr-un singur ordin, pot da peste cap programul posturilor publice pentru a face loc unor imagini care ii servesc strict pe cei care ii platesc.

Catalin Micula a subliniat ca va propune Comisiei parlamentare de ancheta privind activitatea SRTV sa audieze toate persoanele implicate in difuzarea la TVR a probelor audio si video din dosarul DNA care il privesc pe fostul ministru al Agriculturii, Ioan Muresan. El a mentionat ca doreste audierea celor care au luat decizia difuzarii materialelor, precum si a celui care a realizat montajul si subtitrarea. In acest caz, Catalin Micula nu exclude ipoteza ca respectivele probe sa fi fost livrate gata montate si, totodata, subtitrate.

In fine, deputatul PNL a precizat ca, in urma vizionarii probelor difuzate, membrii comisiei vor stabili care dintre elementele transmise nu raspund normelor de deontologie, incercadu-se de asemenea sa se afle daca ceea ce a facut televiziunea publica corespunde obligatiilor pe care aceasta le are in baza legii de functionare.

Presedintele Comisiei de Cultura a Camerei Deputatilor a criticat si faptul ca televiziunea publica ar fi incercat sa manipuleze telespectatorii, oferindu-le informatii distorsionate, prin faptul ca acestia ar urmari un flagrant, asa cum era titrat in materialul difuzat. Cei care au folosit titrarea, nu a tinut cont de faptul ca flagrantul presupune aratarea continutului plicului, respectiv a mitei. In fond, aici vorbim de un linsaj public, a incheiat Catalin Micula.

Leave a Comment