Catalin Micula: Guvernarea alaturi de UDMR ne-a adus deservicii puternice

Catalin Micula: Guvernarea alaturi de UDMR ne-a adus deservicii puternice Potrivit deputatului Catalin Micula, la inceputul saptamanii trecute, la nivelul conducerii PNL, s-a facut o analiza a rezultatelor inregistrate de filialele judetene la alegerile europarlamentare. In urma acestor analize, sustine liberalul, s-a luat decizia ca reprezentantii conducerilor PNL din 15 judete sa demisioneze: S-a luat decizia ca 15 birouri teritoriale sa fie reorganizate. Astfel, majoritatea conducerilor liberale din zona de N-V a tarii au fost obligate sa faca pasul inapoi, inaintandu-si astfel demisiile.

Am facut o analiza a rezultatelor obtinute la europarlamentare, constatand totodata si problemele pe care le intampinam in Salaj. Astfel, nu am sesizat la timp existenta reculului inregistrat in ultima perioada de PNL in zona de N-V a tarii, inclusiv in judetul nostru. Mai mult, nu am transmis la timp semnalele de alarma catre conducerea centrala a PNL. Insa, cea mai importanta problema este cea legata de faptul ca, in zona noastra, exista o comunitate maghiara puternica. Din acest punct de vedere, nu am reusit sa promovam, la modul real, rezultatele obtinute de Guvernul Tariceanu. In acest context, presedintele demisionar al PNL Salaj, Catalin Micula, a declarat ca intentioneaza sa solicite conducerii partidului o strategie de contracarare a efectelor generate de guvernarea alaturi de UDMR. Adversarii nostri politici s-au folosit de strategiile nationaliste, fapt care ne-a afectat la modul cat mai real cu putinta. Din acest punct de vedere, guvernarea alaturi de UDMR ne-a adus deservicii puternice in plan local. De exemplu, cu toate ca ne-am implicat prin nenumarate proiecte in comunitatile romanesti, alocarea de fonduri in comunitatile maghiare au produs efecte negative la adresa imaginii PNL, atata timp cat partidul guverneaza alaturi de UDMR, a mai spus Catalin Micula, vineri, in cadrul unei conferinte de presa.

Pe de alta parte, liderul liberal a marturisit ca reorganizarea structurilor de conducere din teritoriu ale celor 15 filiale liberale este un fapt care se impune, astfel incat s-a evitat un razboi intern, lucru valabil si in Salaj: Practic, filiala din judetul nostru se va reorganiza, urmand sa abordeze alegerile locale fara sa se confrunte, in interior, cu rupturi sau divergente.

Cat priveste viitorul candidat al PNL la Primaria Zalau, Catalin Micula a tinut sa sublinieze ca presedintele PD Salaj, Viorel Stanca, este un profesionist in arta dezinformarii. Cu alte cuvinte, liberalul nu crede in declaratia omologului sau democrat, potrivit careia Dorel Labo ar purta negocieri pentru a obtine sustinerea PD la alegerile locale de anul viitor. Totusi, Catalin Micula s-a aratat deranjat de afirmatia lui Dorel Labo, care a spus, de curand, ca ar fi asteptat timp de 3 ani nominalizarea pentru candidatura sa din partea PNL: Noul birou, care urmeaza sa fie infiintat luni, va finaliza in cel mai scurt timp listele cu candidatii la alegerile locale. In ceea ce priveste candidatul pentru functia de primar, chiar daca la nivel local se fac propuneri, ele trebuie validate de conducerea centrala, ceea ce nu mai tine de noi. Astfel, va marturisesc ca Dorel Labo a fost confirmat de catre fostul Birou local. Insa Dorel Labo trebuie sa respecte si programul impus de conducerea PNL. In fine, Catalin Micula a incheiat prin a-si exprima convingerea potrivit careia Dorel Labo nu va putea fi convins de catre nimeni sa plece din PNL.

Leave a Comment