Catalin Micula aduce acuze grave PD si PSD

Catalin Micula aduce acuze grave PD si PSDMotiunea de cenzura, fortata de Mircea Geoana, la cererea si porunca lui Traian Basescu, a aratat ca toata propaganda legata de instabilitatea si fragilitatea Guvernului Tariceanu nu are nici un fundament, a tinut sa sublinieze, vineri, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele PNL Salaj, deputatul Catalin Micula.

In alta ordine de idei, liberalul a facut cunoscut faptul ca, inaintea votului motiunii din Parlament, liderii democrati si social-democrati aveau semnat deja un protocol, pe baza caruia, ulterior caderii Guvernului Tariceanu II, urma sa se incropeasca un nou executiv: Avem informatii certe care ne arata ca a existat un protocol, intre Mircea Geoana si Emil Boc, de formare a unui nou guvern format din PD-PSD-PLD. Astfel, cerem ca aceste partide sa faca public acest lucru. Este inadmisibil sa acuzi pe cineva de interese ascunse, in timp ce tu le faci! Este dreptul opiniei publice sa afle intelegerea facuta intre PD si PSD. Mai mult de atat, Catalin Micula a dezvaluit o parte dintre numele pesedistilor care urmau sa faca parte din viitorul guvern PD-PSD-PLD. In speta, sustine liderul liberal, pe lista viitorului executiv ar fi aparut Ilie Sarbu, Liviu Dragnea, Dan Nica si Titus Corlatean. Suntem curiosi daca ceilalti lideri ai PSD, parlamentarii si presedintii de filiale ai partidului, au avut cunostinta de aceste intelegeri, a mai spus deputatul liberal.

Pe de alta parte, Catalin Micula a tinut sa precizeze ca, in antiteza cu speculatiile facute in presa inaintea votului motiunii de cenzura din Parlament, PNL nu a negociat cu PSD: Intr-adevar, au avut si, pe viitor, vor mai avea loc intalniri cu PSD. Insa nu cu Mircea Geoana, ci cu parlamentarii social-democrati. Referindu-se la modalitatea de vot din Parlament, deputatul liberal si-a exprimat indignarea fata de monitorizarea facuta de anumiti lideri politici fata de votul colegilor lor de partid: A fost cel mai rusinos vot din cate au existat pana acum in Parlamentul Romaniei.

In fine, in opinia lui Catalin Micula, rezultatul votului de miercuri va produce rupturi in cadrul PSD. Nici PD nu scapa de premonitiile sumbre ale deputatului, astfel ca, din punctul de vedere al liderului liberal, intr-un viitor nu foarte indepartat, se va putea observa ca unitatea de monolit a democratilor este fisurata.

Leave a Comment