Bode şi Vegh au prins loc în Parlament după redistribuire

 Preşedintele PDL Sălaj, deputatul Lucian Bode, a câştigat un nou mandat de parlamentar în Colegiul 1 Şimleu Silvaniei, în urma redistribuirii naţionale, în timp ce în Colegiul senatorial Şimleu-Cehu câştigătorul acestei etape este Alexandru Vegh, de la UDMR, potrivit BEC.

Conform datelor făcute publice de BEC, UDMR şi USL au îndeplinit pragul alternativ, clasându-se pe primul loc în cel puţin şase colegii uninominale pentru Camera Deputaţilor şi trei colegii uninominale pentru Senat. Purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, a precizat că au trecut pragul electoral naţional USL, ARD, PPDD şi UDMR.

În urma numărării voturilor de duminică, la Camera Deputaţilor, în Colegiul 1 Şimleu Silvaniei, niciun candidat nu a întrunit 50+1 din voturile valabil exprimate, astfel că fostul ministru al Economiei în Guvernul Ungureanu, deputatul Lucian Bode, a intrat redistribuire, după ce s-a clasat pe locul al doilea între preferinţele sălăjenilor, în urma candidatul USL Dorel Oros. Astfel, Dorel Oros (USL) a obţinut 6.850 de voturi, Lucian Bode (ARD) – 5.846 de voturi, iar Mocan (PPDD) – 3.856 de voturi. Deputatul Lucian Bode a candidat pentru obţinerea unui al doilea mandat de parlamentar, pe care, în final, l-a câştigat.

În Colegiul senatorial Şimleu-Cehu, cei trei candidaţi care au intrat în etapa de redistribuire au fost Alexandru Vegh (UDMR), care a obţinut 15.349 de voturi, Călin Băgărean (USL), cu 11.075 de voturi şi Dumitru Blaga (ARD), cu 8.936 de voturi, câştigător fiind fostul prefect de Sălaj Alexandru Vegh.

Ca urmare, la acest scrutin, bilanţul final arată că USL a obţinut două mandate de deputat în Colegiul 3 Jibou şi în Colegiul 4 Zalău, dar şi un mandat de senator în Colegiul 2 Zalău – Jibou,. UDMR a obţinut un mandat de deputat în Colegiul 2 Cehu Silvaniei şi un mandat de senator în Colegiul Şimleu -Cehu, iar PDL – un mandat de deputat, în Colkegiul 1 Şimleu Silvaniei. Cei şase sălăjeni care se vor afla în următorii 4 ani în Parlamentul României sunt deputaţii Mirel Taloş (PNL), Iuliu Nosa (PSD), Seres Denes (UDMR), Lucian Bode (PDL) şi senatorii Gheorghe Pop (PSD) şi Alexandru Vegh (UDMR).

49 Thoughts to “Bode şi Vegh au prins loc în Parlament după redistribuire”

  1. pipa

    acum poate si bode sa-si schimbe izmenele. astea sunt rahatite

  2. Anonim

    Sant exact aceiasi parlamentari ,mai putin Vegh care l-a inlocuit pe Fekete.Salajul asta-i unic la nivel national ,ii aleg pe aceeasi oameni vedeti si alegerile locale .In situatia asta ar fi mai bine sa nu se cheltuiasca banii cu alegerile si sa ramana aceeasi.

  3. alt anonim

    Poza celor doi poate sta pe un panou al muncitorilor fruntasi la fabrica de mobila din incinta PUSCARIEI GHERLA. Sa-i redistribuie Dumnezeu in loc cu verdeata, odihna, unde nu e intristare si fericire, lotul de pruni de langa capela ortodoxa din Zalau.

  4. anoniim

    ciudat e sa mergi in parlament dintr-un colegiu care nu te-a vrut

  5. ion

    bode deputat in colkegiul Simleu (moldova).Rusine oros era de o suta de ori mai bun.Culmea ar fi sa iasa bode ca si udrea ca mare invingator……neales

  6. Anonim

    oare cum e sa mergi in parlament dintr-un colegiu unde nu te-a vrut lumea?! o sa faci ceva pentru ei?! si ar mai fi multe alte intrebari…

  7. Anonim

    Aveti impresia ca cei care au castigat cu peste 50% (Pop, NOSA, talos) alesi de salajeni pe rupte vor face ceva pentru cei care i-au votat? Pana acum ce au facut?

  8. bode = un bou

    ma dobitocule nu iti este rusine sa intri pe usa din spate.? Porcule, l/ai supt pe Blaga, ti-ai facut campania cu banii lui, mancatear moartea jigodie, electrician imputit si prost

  9. ion

    mai comentatori retardati anti bode ,ati uitat ca acum patru ani si mirel talos pocaitu a mers in parlament tot de pe locul doi si nu l-a durut in patina…

  10. contra bode

    poate te duci acolo si reusesti sa tai pensiile la jumate,salariul minim il faci de 300 de lei cat sa ne ajunga sa platim factura de curent.si cat ramane ti dam tie spaga.ajungeai sa am cati bani am eu in portofel akuma.sa te duci la taicatau basescu sati dea bani sa iti iei o paine.mancavar numai ce ma ganedesc eu.apropo cat esti de destept poate ridici mana acolo si taiati si alocatia copiilor ca pe tine te cred in stare de orice

  11. guvidu portocaliu

    no, luciane, uita-te la ei cum se coiesc. le-ai bagat mortu in casa:)

  12. localnic

    FELICITARI BODE .Ne/ai scapat de un analfabet.asta era mocanu in parlament.

  13. din simleu

    BODE=GUNOI….nu stii alceva decat sa furi, hot ordinar ce esti…nu ati furat destul sa va ajunga duminica si acuma ati furat la redistribuire(HOTULEEE)… ASA SA ITI AJUTE DUMNEZEU pe cat esti de corect!!!!

  14. NIK

    tovarasi ,felicitari

  15. Andrei

    Deşi inima ARD a încetat să bată şi ARD-ul a „ars”, totuşi liderii PDL s-au „descurcat”.
    Cu procente ridicole de 18-20 %, Blaga, Anastase, Cezar Preda au intrat în Parlament, la redistribuirea redistribuirilor, care se face la partid.
    Rog pe „democraţi” să-şi spună părerea.
    Personal prefer dictatura dictaturilor, decât regimul unor astfel de bandiţi!

  16. nicolae

    bode, mi-ar fi rusine, dar tu nu mai stii ce-i aia de cand ai plecat din Valcau la Zalau!

  17. guvidu portocaliu

    bode, la valcau a facut grosu voturilor fraiere! la fel si nosa in jibou, dasteptule!

  18. roman

    Felicitari Lucian, felicitari Vegh. Sa nu ne dezamagiti acolo, faceti mai multe legi bune si mai putina politichie ieftina.

  19. nicolae

    „Procentul de după numele judeţului indică procentul de voturi pierdute de PDL/ARD între locale şi parlamentare. Altfel spus, „Salaj, 34%” înseamnă că 34% din locuitorii judeţului Salajcare au votat PDL la locale nu au mai făcut acest lucru şi la parlamentare. ”
    Cuvantul demisie spune ceva, dle Bode?
    sursa: http://sociollogica.blogspot.ro/

  20. nicolae

    domnule guvid, nu uita ca Oros s-a batut cu Securitatea: (mai ales la Valcau): adica PDL, PSD si PPDD impreuna! Si i-a batut! Iar Bode n-a avut atata sange in instalatie, asa cum ii place lui sa spuna, sa mearga la Oros si de fata cu lumea sa ii spuna: „de fapt merita sa mergi tu!” Asta e Bode, puiul lui Stanca si marc!

  21. ppddhhhuhuhuhihihahaSatraitibine!

    rusinicaBode!

  22. ppddhhhuhuhuhihihahaSatraitibine!

    mesaj de pe Facebook:
    „Claudia Andrea Morosan:
    Felicitari domnului Lucian Bode pt ca este dinou DEPUTAT……suntem mandrii ca avem un om care ne reprezinta Comuna:)”
    deci pe astia ii reprezinta Bode… acum am inteles, numai ca pentru astia era destul Mocanu…

  23. Jijel

    Claudia draga, spunele parintilor tai ca daca mai au ocazia: numele de fata este „Andreea” nu „Andrea”. La cata scoala arati iti meriti numele!

  24. Anonim

    POPOR DE IMBECILI!

  25. junju

    Un popor care trimite in parlament pe fostii securisti ai regimului comunist chiar ca este imbecil.

  26. OSCE critică sistemul electoral românesc şi măsurile luate de Guvernul Ponta

    Bode ia aminte:
    Andreas Nothelle, seful OSCE in Romania a explicat pentru România Liberă care sunt punctele slabe ale sistemului electoral, aşa cum a amintit OSCE în raportul dat, luni, publicităţii: “Sistemul electoral actual creează contradicţii, de exemplu, sunt alocate locuri pentru candidaţii de pe locul al doilea de la partidele mai mari, în timp ce candidaţii partidelor mici care s-au situat primii în preferinţele alegătorilor s-ar putea să nu primească locuri în Parlament şi, de asemenea, complexitatea sistemului de distribuire a locurilor este greu de înţeles pentru alegători, care nu mai înţeleg care sunt efectele voturilor lor”.

  27. un om obiectiv JAN.C.K.

    Felicitari Lucian. Fii tare si nu baga in seama toate gunoaiele platite sa te spurce.Un om cu caracter daca ar avea ceva de reprosat tiar spune in fata nu pe la colturi sau sub nume fals sau anonim ca niste jeguri.

  28. Anonim

    felicitari Bode, ne ai dat emotii ca ia moocan un analfabet
    sa ne reprezinte

  29. Anonim

    Bravo Lucian. Oamenii cinstiti sant de partea ta.

  30. Pai parca am votat "unicameral cu maxim 300"

    Cum de-am ajuns de la vreo 400 de parlamentari la 588?
    Dovada clara de sfidare a vointei electoratului roman, asa incat ma intreb si eu daca asta inseamna democratie reprezentativa?
    Pe cine mai „reprezinta” indivizii astia?

  31. Anonim

    Am votat USL nu pentru candidati, ci mai ales contra lui Basescu. Dar cand am vazut ce face Ponta cu colaborarea cu UDMR, mai bine votam cu PPDD

    1. Anonim

      Pai sunteti prosti mhai, cica „am votat impotriva lui Basescu’. In loc sa votezi un om din judet care sa te reprezinte. Oricum scapi de Basescu la anul. De oameni prosti ca voi chiar nu are nevoie Romania, noi tineretul speram sa scapam ca asemenea oameni ca voi sa ajunga la conducere. Halal oameni! Felicitari OT-PDL Salaj, felicitari domnule DEPUTAT Bode!

  32. Anonim

    588 nu-i ca 471.588 inseamna eforturi f.f.mari din partea romanilor ptru a-i tine cu salarii,cu secretare si amante,cu mincare buna si cazare la hoteluri de 4sau5 stele,cu masini si soferi,cu birouri electorale in care angajati vor fi altii si altii dar cu totii ai lor.Mare porcarie actuala lege electorala zamislita,impotriva firii,de Basescu impreuna cu CCR-UL lui Zegrean si cei care au fost la putere pina acum 6-7 luni.Acestia din urma au lasat,intentionat,nesecurizata usa din spate a parlamentului si acum,dupa ce romanii au votat,cei ca Bode patrund prin efractie in parlament.Deabia acum cind se spune ca cei 588 nici nu au lac in sala ma gindesc cit de iresponsabili au fost cei care au construit casa poporului si cit de nestiutori si neintelegatori ca intr-o sala asa de mica precum sala parlamentului nu pot incapea toti ‘alesii natiunii”.Si din acest pct.de vedere D-le Basescu trebuie si aveti obligatia sa mai condamnati inca odata comunismul.In rest totul e perfect si bine,mai putin cu un guvid,ba portocaliu,ba roz,care nu se spala pe dinti dupa ce maninca si umbla printre noi cu limba murdara si cu gura mirosindu-i.

  33. NIK

    bravos natiune,nu spun ca nosa si pop sunt ok, eu am votat impotriva pdl si a lui basescu ,peste doi ani voi vota impotriva usl daca nu-si fac treaba.Sub forma de gluma,daca cei care au votat pdl si udmr , ar reveni la salarii mai mici cu 25% si pensii mai mici oare ar mai fi votat la fel.Adevarul este ca de cand au avut ministru la economie la simleu duduie economia.

  34. Electricianu' asta facut la apelul de seara

    urmeaza exemplul „ilustrului” inaintas Basila-Voda, adica „daca voi nu ma vreti, eu va vreu”. Nu-i bai ca nu l-au votat cei mai multi dintre simleuani (ca si pe basila la referendumul din vara), ca el tot a iesit primul…
    Nu zic ca Oros ar fi fost mai bun, dar la ce le mai trebuie votul nostru, daca oricum nu tin cont de el?
    Este ca si cum, intr-o cursa de alergari, medalia de aur o primeste cel care iese al doilea…

  35. Anonim

    mai prostalai de romani pai pe basescu cine l-a ales nu tot noi? daca treaba cu astia nu merge bine si nu are cum sa mearga bine nu tot noi i-am ales ? si atunci ce rost mai au vorbele anti ala si anti ala . astia suntem noi si ne meritam soarta asa cum este

  36. Anonim

    Corbene,Corbene,ai trecut la cur.u USL-ului acum.De fapt acolo iti este locul.Pe viitor nu m-as mira sa te aliez cu Mocanu

  37. FONDURI NERAMBURSABILE UE

    2013 este anul in care Fondurile Europene NERAMBURSABILE se acorda si la noi la fel de usor ca in statele membre ale Uniunii Europene ! Detalii pe site-ul: fondurieuropenenerambursabile.ro

  38. anonim

    sati fie rusine rusine bode cu toata mafia ta

  39. Anonim

    Mocanu iara o fost furat!!!!!Ati vazut aseara cat de bou este?

  40. Anonim

    Bode fiti ungurenii mei .Parca si premierul alifie ,trabuc sau doua luni a intrat in parlament.

  41. vvvv

    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  42. adelina

    Mocanu este singuru care stie cat ii ceasu! Normal ca a fost furat. Hai Dan Diaconescu!

  43. Anonim

    mocan merita sa hie de pe locu 3 … da acolo ii mafia adevarata la bucuresti

Leave a Comment