Bode, prezent la întâlnirea susţinătorilor moţiunii lui Boc

Bode, prezent la întâlnirea susţinătorilor moţiunii lui Boc

Premierul Emil Boc a programat, pentru marţi seara, o întâlnire la care au participat parlamentarii PDL care susţin moţiunea sa pentru şefia partidului. Printre cei care au participat la eveniment s-a numărat şi preşedintele PDL Sălaj, Lucian Bode. Potrivit acestuia, principalul scop al întâlnirii a fost acela de a asculta şi a purta, totodată, discuţii pe marginea programului cu care Boc va veni în faţa colegilor săi democrat-liberali la alegerile interne din 14 mai. Îndeosebi, invitaţia de a participa la această întâlnire a fost făcută către deputaţii care susţin moţiunea premierului. Astfel că, la reuniune, Emil Boc a prezentat, în linii mari, capitolele moţiunii sale. Apoi, s-au purtat discuţii pe marginea textului, declară Bode. Parlamentarul PDL a adăugat că, până la finele acestei săptămâni, deputaţii prezenţi la întâlnirea cu premierul pot aduce propuneri de îmbunătăţire a moţiunii, urmând ca textul acesteia să fie prezentat, public, luni.

Boc sau Blaga?

Alegerile pentru desemnarea conducerii PDL vor avea loc în 14 mai, pentru şefia formaţiunii anunţându-şi intenţia de a candida actualul preşedinte, premierul Emil Boc, şi secretarul general Vasile Blaga, fost ministru de Interne.

Deşi, oarecum, ne-am fi aşteptat ca Lucian Bode să facă parte dintre susţinătorii lui Blaga, nu cu mult timp în urmă, liderul PDL Sălaj a făcut public că, deja, şi-a anunţat sprijinul pentru Boc.

Vom face tot posibilul ca atât moţiunea lui Vasile Blaga, cât şi ce a lui Emil Boc să fie prezentate şi, totodată, validate de către fiecare organizaţie judeţeană, a mai spus Bode. Acesta a subliniat că are convingerea potrivit căreia Colegiul Director Judeţean al PDL Sălaj va valida ambele moţiuni, atâta timp cât amândouă programele susţin binele acestui partid. Apoi, prin vot secret, se va vota susţinerea uneia dintre moţiuni. Asta nu înseamnă că acest vot va da un mandat imperativ delegaţiei la Convenţia Naţională, acolo unde vor participa 21 de delegaţi din Sălaj.

Liderul PDL Sălaj a mai făcut cunoscut că, pentru a-şi susţine moţiunea, atât Blaga, cât şi Boc urmează să fie prezenţi, desigur separat, în judeţul nostru.

Leave a Comment