Bode oscilează între Blaga şi Boc

Bode oscilează între Blaga şi Boc

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, îşi va anunţa oficial, peste câteva zile, intrarea în cursa pentru şefia partidului. De asemenea, Blaga a deschis lista celor 35 de semnături pentru susţinerea moţiunii cu care va candida la Congresul din mai. Astfel, în spatele lui Vasile Blaga se aliniază greii partidului, mulţi dintre ei la pachet cu organizaţiile pe care le conduc – Adriean Videanu, Radu Berceanu, Liviu Negoiţă, Ioan Oltean, Cezar Preda sau Gheorghe Albu.

Dacă unii dintre preşedinţii de organizaţii au deja o opţiune între a rămâne sub conducerea lui Emil Boc, ori schimbarea acestuia cu Vasile Blaga, preşedintele PDL Sălaj, deputatul Lucian Bode, susţine că o confruntare între cei doi la viitorul Congres nu ar fi un lucru benefic pentru partid. În acest moment, din punctul meu de vedere, nu există o competiţie între cei doi. Mai mult de atât, până în momentul în care voi afla, oficial, cine va candida la alegerile pentru şefia partidului, nu vreau să fac niciun comentariu. Părerea mea este că nu ar fi bine pentru partid ca Emil Boc şi Vasile Blaga să candideze pentru preşedinţia PDL, spune Lucian Bode, care a adăugat că, până la urmă, punctul său de vedere contează mult mai puţin decât opinia pe care o are întreaga organizaţie a PDL Sălaj.

Pe de altă parte, la această oră, şi premierul Emil Boc este aşteptat să dea un răspuns clar în ceea ce priveşte atât planurile sale de viitor la Palatul Victoria, cât şi în PDL. O variantă luată în calcul de o parte a democrat-liberalilor este ca premierul să-şi anunţe demisia, în aceste zile, după asumarea răspunderii pe Codul Muncii, însă cota pentru acest scenariu nu este tocmai mare, premierul dând semne că s-a răzgândit între timp. Totuşi, în varianta unei confruntări în partid cu Vasile Blaga, şansele lui Emil Boc tind către zero, susţin surse din cadrul PDL, o înfrângere a lui Boc la Congres fiind văzută şi ca o retragere a încrederii pentru şefia Guvernului pe care ar trebui să o cedeze.

Leave a Comment