Fosta consiliera pe probleme economice a lui Emil Boc, salajeanca Andreea Paul Vass, este propunerea PDL pentru a prelua functia de ministru al Economiei, in locul lui Ion Ariton, in Guvernul ce va fi condus de premierul Mihai Razvan Ungureanu. Intr-adevar, Andreea Paul Vass este nominalizarea PDL pentru portofoliul de ministru al Economiei. Pentru membrii Colegiului National Director al PDL a contat profesionalismul si viziunea economica de care Andreea Paul Vass a dat dovada in functia de consilier de stat pe probleme economice ale fostului premier Emil Boc, a declarat ieri presedintele PDL Salaj, deputatul Lucian Bode. Democrat-liberalul salajean a mai adaugat ca, in ceea ce priveste propunerile pentru noul Cabinet, mai sunt de parcurs o serie de etape procedurale, una dintre ele fiind acceptarea de catre Mihai Razvan Ungureanu a listei ministrilor propusi de catre partidele aflate in Coalitie. Potrivit lui Lucian Bode, Mihai Razvan Ungureanu urma sa faca publica lista noului guvern, in cursul serii trecute, dupa inchiderea editiei ziarului nostru.
Potrivit unor surse din PDL, lista noilor ministri PDL ii cuprinde pe: Gabriel Berca la Ministerul Administratiei si Internelor in locul lui Traian Igas; Cristian Petrescu la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului in locul Elenei Udrea; Bogdan Dragoi la Ministerul de Finante in locul lui Gheorghe Ialomitianu; Andreea Paul Vass la Ministerul Economiei in locul lui Ion Ariton; Razvan Mustea la Ministerul Telecomunicatiilor in locul lui Valerian Vreme; Alexandru Nazare la Ministerul Trasporturilor in locul Ancai Boagiu; Stelian Fuia la Ministerul Agriculturii in locul lui Valeriu Tabara; Claudia Boghicevici la Ministerul Muncii in locul Sulfinei Barbu.
Andreea Paul Vass este doctor in economie, fost expert/consilier prezidential si consilier personal si pe probleme economice al premierului Emil Boc. Vass a intrat in politica odata cu functia de consilier al europarlamentarului Theodor Stolojan. In urma cu o saptamana, Vass a fost in centrul unui scandal mediatic, dupa ce premierul a numit-o in comisia de privatizare a Hidroelectrica. Controversa vine din faptul ca Dan-Viorel Paul, cumnatul Andreei Paul Vass, este broker la Bursa, acolo unde vor fi scoase la vanzare actiunile companiei.
Andreea Paul Vass, nascuta in 10 septembrie 1978, a terminat in 2001 Facultatea de Relatii Economice Internationale din cadrul ASE, unde a obtinut si titulatura de doctor in economie in 2008.
Conform CV-ului, Andreea Paul Vass nu a lucrat niciodata in domeniul privat.
Intre 2001 si 2008, Vass a fost cercetator la Institutul de Economie Nationala al Academiei Romane.
Intre 2005 si 2007, Andreea Paul Vass a fost expert/consilier prezidential in cadrul Departamentului de Politici Economice si Sociale.
Din 2007 si pana in 2009, Vass a fost consilier in cadrul Parlamentului European pentru europarlamentarul Theodor Stolojan.
Din 2009 si pana in noiembrie 2010, Vass a indeplinit functia de consilier personal al premierului Emil Boc, iar din noiembrie 2010 si pana in februarie 2011, a fost Consilier de Stat pe probleme economice al prim-ministrului Emil Boc.
Potrivit CV-ului postat pe site-ul propriu, Vass are realizate studii de cercetare in Marea Britanie (London School of Economics, University of Essex, Sussex University, SPRU Research Center), SUA (Stanford University), Franta (Maison des Sciences de lHomme) si Ungaria (IKU Research Center, Institute for World Economics).
Tot in CV apare metinonat faptul ca este autor pentru doua carti si co-autor pentru alte sase publicatii. In 2011 a publicat o carte intitulata Forta politica a femeilor.
Potrivit ultimei declaratii de interese, Andreea Paul Vass detine actiuni la Alro Slatina, BRD GSG, SIF Banat Crisana Arad, Transelectrica si Transgaz SA Medias.
Conform ultimei declaratii de avere, din 2011, Paul Vass – impreuna cu sotul – detine doua apartamente in Bucuresti, o casa de vacanta si doua automobile. Familia Andreei Paul Vass detine si tablouri si obiecte de arta in valoare de 12.000 de euro, precum si noua conturi deschise in banci in care sunt depusi in total peste 100.000 de lei, peste 18.000 de euro si 1.300 de dolari.