Alegerea viceprimarilor, pe banda rulanta

Alegerea viceprimarilor, pe banda rulantaO serie de comune au pus punct, ieri, cursei pentru ocuparea fotoliilor de edili. La aceasta data, au loc sedintele pentru constituirea consiliilor locale si alegerea viceprimarilor in mai multe administratii locale din Salaj.

La Chiesd, alaturi de primarul social democrat, Ioan Catana, timp de patru ani va sta fostul viceprimar, Leontin Chis. Acesta a candidat din partea PSD si a fost votat de 9 din colegii sai consilieri, doar doi dandu-si votul pentru contracandidatul sau de la PP-DD, Patritiu Zaha.

La Samsud, viceprimar a fost votat cu 9 voturi (din 11) Veres Gavril din partea UDMR, iar fostul viceprimar din legislatura 2008-2012, Kis Levente va ramane in primarie, in calitate de consilier al primarului (Kis Juhasz Csaba).

In Poiana Blenchii, staff-ul primariei este detinut de doi edili social-democrati, respectiv, de primarul Augustin Chifor si viceprimarul Aurel Muresan, ambii fiind pe aceleasi functii si in mandatul precedent. Actualul viceprimar a intrunit 6 voturi, celelalte trei au fost acordate contracandidatului sau democrat-liberal.

In comuna Zimbor conducerea primariei va fi asigurata de liberali, aceiasi care au fost in fruntea comunitatii si in mandatul anterior. Adrian Florea, de la PNL a fost ales viceprimar cu 6 voturi, iar candidatul PSD (Liviu Bendre) a intrunit doar 3 voturi. Primarul comunei Zimbor, ales in 10 iunie, este Gabriel Muresan.

Viceprimarul comunei Rus a fost ales democrat liberalul Machek Ioan, cu 5 voturi din 9, contracandidatul sau a fost Iosif Ungur de la USL. Atat viceprimarul cat si primarul de la Rus continua munca din primarie din mandatul precedent.

Noutati sunt la Horoatu Crasnei, unde atat primarul cat si viceprimarul sunt nume noi. Ieri a fost ales cu 6 voturi pentru fotoliul de viceprimar, Octavian Tulbure de la USL. Contracandidatul acestuia a fost Iosif Simon, fostul primar din Horoatu Crasnei, a intrunit 5 voturi. Noul primar al comunei este Florian Sur, din partea PP-DD.

Ieri, la Cosei nu a fost desemnat noul viceprimar si nu s-a constituit noul consiliu local. Asa cum am aflat de la primarul liberal al comunei, Ioan Mesesan, au fost trei variante pentru postul de viceprimar, de la UDMR, USL si PPMT. Lupta se da pentru minim 5 voturi in favoarea unuia dintre ei. La Cosei nu s-a gasit solutia de a coagula voturile, a sustinut prim-edilul de Cosei. Cum niciunul dintre ei nu a intrunit numarul de voturi necesare, sedinta a fost amanata pentru vineri.

Leave a Comment