15 martie cu emotii

15 martie cu emotiiUDMR nu vrea sa dezmembreze tara prin autonomie, ci sa construiasca Transilvania, sa dezvolte Tinutul Secuiesc, a declarat, sambata, la statuia secuilor martiri din Targu Mures, in fata a circa 5.000 de oameni stransi sa comemoreze Revolutia maghiara de la 1848, presedintele UDMR, Marko Bela, citat de Mediafax. Nu vrem sa dezmembram tara prin autonomie, ci sa construim Transilvania, sa dezvoltam Tinutul Secuiesc, a spus Marko. Liderul UDMR a afirmat ca Ardealul nu este exclusiv maghiar, nici exclusiv romanesc, ci este patria noastra comuna.

Potrivit lui Marko, in Romania traiesc cel putin un milion si jumatate de maghiari, iar Transilvania este si a lor. Noi nu vom fi cetateni de rangul doi pe pamantul nostru natal!, a afirmat Marko Bela, adaugand ca ceea ce comunitatea maghiara nu a putut redobandi pana acum, va redobandi in viitor. Presedintele UDMR a adaugat ca, desi limba maghiara se poate folosi in Parlamentul European, nu acelasi lucru se intampla si in cel de la Bucuresti, iar el si-ar dori mai degraba ca, pe plan intern, grijile cotidiene sa fie rezolvate pe plan local. Nimeni sa nu ma inteleaga gresit: nu vreau eu, neaparat, sa vorbesc la Bucuresti, in Parlament, in limba maghiara, desi nu s-ar prabusi cerul de la atata, mai degraba as dori ca treburile, grijile noastre cotidiene sa nu trebuiasca sa le rezolvam acolo, ci aici, pe plan local. Din Bucuresti nu prea se vede in care strada gropile sunt mai mari, care drumuri trebuie reparate, si totusi se vrea ca asemenea chestiuni sa fie decise acolo. Desi cine traieste aici, ia decizii mai bune, daca este lasat. Asta inseamna autonomia!, a declarat presedintele UDMR.

Liniste, pace si torte

In Salaj, manifestarile organizate de 15 martie au fost, poate, mai putin spectaculoase decat anii trecuti, probabil si pentru ca, in acest an, crema UDMR nu a fost la Zalau, ci la Targu

Leave a Comment