Peste 60 de cadre didactice sălăjene, nemulţumite de notele primite la examenul de titularizare, au depus contestaţii pentru reevaluarea lucrărilor. Surprinzător, printre lucrările ce urmează a fi recorectate se numără şi cea a unui candidat care a primit nota 1,25 la concurs.
Inspectorul şcolar general adjunct din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, Maria Pop, ne-a declarat că lucrările vor fi reevaluate în centrele de corectare din ţară, şi nu la nivel de judeţ. „În cursul zilelor de marţi şi miercuri, au fost înregistrate 64 de contestaţii depuse de cadrele didactice care au participat la concursul de titularizare, pentru reevaluarea lucrărilor. Cele mai multe contestaţii au fost înregistrate la învăţători în limba română, respectiv 11, nouă contestaţii au depus educatoarele în limba română, opt au fost la engleză, şase la geografie şi cinci la învăţători în limba maghiară. De asemenea, câte trei constestaţii au fost depuse la educaţie fizică, biologie, educatoare în limba maghiară şi religie ortodoxă, restul solicitărilor pentru recorectarea lucrărilor fiind la alte discipline”, a declarat Maria Pop.
Potrivit sursei citate, au fost cazuri în care profesori cu note foarte mici au cerut să le fie reevaluate lucrările. „A fost un candidat cu nota 1,25 care a depus contestaţie. Dar majoritatea sunt candidaţi care au primit note imediat sub pragul necesar obţinerii unui post în unităţile şcolare din judeţ, respectiv minim nota 5 pentru suplinitori şi 7 pentru titulari”, a precizat inspectorul şcolar. Pe de altă parte, au fost şi candidaţi cu note mari, chiar peste 8, care au depus contestaţii, considerând că au rezolvat subiectele de mai mult.
Rezultatele finale la concursul de titularizare vor fi afişate, vineri, în centrele de concurs de la nivelul judeţului, respectiv Liceul Pedagogic „Gheorghe Şincai” din Zalău, Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” din Şimleu Silvaniei, Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu” Jibou şi Şcoala Gimnazială „Iuliu Maniu” din Zalău.
Reamintim că un număr de 307 candidaţi sălăjeni din totalul de 388 care au participat la examenul de titularizare au obţinut minim nota 5, ceea ce înseamnă că au trecut examenul, promovabilitatea la nivel de judeţ fiind de 79,1 la sută. La nivel de judeţ, au fost înregistrate două note de 10, obţinute de candidate care au susţinut examenul de titularizare la disciplinele Istorie şi Educaţie fizică şi sport. Pe de altă parte, 81 de candidaţi au fost notaţi sub 5. Cea mai mică notă, 1,25, a fost obţinută de doi candidaţi la disciplinele Arte vizuale şi Fizică.
Pentru anul şcolar 2012-2013, la nivelul judeţului au fost scoase la concurs 409 de posturi în sistemul de învăţământ, dintre acestea 104 fiind catedre titularizabile, iar restul fiind destinate suplinitorilor.
Începâd cu acest an, candidaţii au avut de susţinut şi o lecţie la clasă, nota obţinută contând 25 la sută la calcularea mediei pentru obţinerea posturilor, 75 la sută fiind nota de la proba scrisă de joi. Doar candidaţii cu note peste 7 la ambele probe de concurs pot ocupa locurile titularizabile, în timp ce pentru posturile de suplinire, candidaţii trebuie să aibă minim nota 5 la ambele probe de concurs. Şedinţa de repartizare a posturilor pentru titulari va avea loc în 13 august, în timp ce posturile de suplinitori vor fi repartizate în şedinţa publică din 16 august.