Structura anului scolar 2007 – 2008

Mihail Hardau, ministrul Educatiei si Cercetarii, a stabilit prin Ordinul 402/2007 structura anului scolar 2007-2008. Astfel, anul scolar urmator este organizat in doua semestre, dupa cum urmeaza: semestrul I (17 februarie 2007 – 1 februarie 2008), intrerupt de vacanta de iarna (22 decembrie 2007 – 6 ianuarie 2008). In primul semestru, in perioada 29 octombrie – 4 noiembrie 2007, clasele din invatamantul primar si grupele din invatamantul prescolar sunt in vacanta, iar in intervalul 2 – 10 februarie 2008 este programata vacanta intersemestriala.

Cursurile semestrului al II-lea vor incepe in data de 11 februarie 2008 si vor dura pana in 13 iunie 2008. Din 26 aprilie si pana in 4 mai 2008, elevii vor avea vacanta de primavara. Vacanta de vara, cea mai asteptata de altfel, va incepe in 14 iunie si se va termina in 14 septembrie 2008.

Prin derogare de la prevederile acestui Ordin, au fost stabilite si unele exceptii. Astfel ca, pentru clasele a VIII-a, ultima zi de cursuri este vineri, 6 iunie 2008, iar durata cursurilor este de 34 de saptamani. Pentru clasele a IX-a si a X-a de la scoala de arte si meserii, pentru clasa a XII -a de liceu – filiera tehnologica, ruta directa de calificare si pentru clasa a XIII-a de liceu – filiera tehnologica, ruta progresiva de calificare, durata cursurilor este de 36 de saptamani. Pentru clasa a XI-a – anul de completare, clasa a XI-a de liceu – filiera tehnologica, ruta directa de calificare si pentru clasa a XII-a de liceu – filiera tehnologica, ruta progresiva de calificare, durata cursurilor este de 37 de saptamani, ultimele saptamani de cursuri pentru acestea fiind de practica.

Pe de alta parte, pentru invatamantul postliceal sanitar, calificarea asistent medical generalist, durata cursurilor este de 42 de saptamani. Tot pentru invatamantul postliceal sanitar, dar de aceasta data pentru calificarea tehnician ortoprotezist, cursurile vor dura 42 de saptamani pentru anii I si II si 36 de saptamani pentru anul III.

In ceea ce priveste tezele din semestrul I, acestea se vor sustine pana la data de 21 septembrie, iar in semestrul al II-lea, pana la data de 16 mai 2008. Persoanele care apartin altor culte religioase decat celui ortodox, culte recunoscute oficial, beneficiaza, la cerere, de doua zile libere pe an, cu ocazia unor sarbatori religioase specifice cultului respectiv.

In situatii deosebite, in functie de conditiile climaterice locale speciale, precum si de specificul scolii, inspectoratele scolare pot aproba, la cererea conducerii scolilor, modificari ale structurii anului scolar. Aprobarea modificarii structurii anului scolar se acorda in conditiile asigurarii numarului de 175 de zile de cursuri, precum si a posibilitatii ca toti elevii sa participe, fara restrictii, la examenele de bacalaureat si de absolvire.

Leave a Comment