Nu mai puţin de şapte elevi vor reprezenta Sălajul la faza naţională a concursului „Mesajul meu antidrog”. Competiţia, ajunsă la ediţia a XI-a, şi-a desemnat, zilele trecute, câştigătorii etapei judeţene. Potrivit informaţiilor primite de la Valer Merce, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Sălaj, în acest an, au participat 40 de elevi din ciclul gimnazial şi liceal, care au realizat 25 de lucrări. „Lucrările câştigătoare ale fiecărei secţiuni vor participa la faza naţională a concursului, fază la care lucrările elevilor din judeţul nostru au avut succes în ediţiile anterior, ceea ce sperăm şi de această dată”, a menţionat Valer Merce. Astfel, secţiunea eseu literar- liceu a fost câştigată de Bianca Alexandra Lucaciu, elevă a Colegiului Tehnic „Iuliu Maniu” Şimleu Silvaniei, coordonată de de consilierul şcolar Camelia Bîrsan. La aceeaşi secţiune, însă la gimnaziu, pentru faza naţională a fost aleasă lucrarea unei eleve de la Şcoala Gimnazială Boghiş, Moldovai Orsolya, consilier şcolar Szabo Beata. Cea mai apreciată lucrare la secţiune pagină web a fost lui Cătălin Mihai Duma, Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” Şimleu Silvaniei, coordonat de Camelia Bîrsan. La arte vizuale -gimnaziu a fost desemnată câştigătoare Boti Edina, elevă a Şcolii Gimnaziale „Bathory Istvan” Şimleu Silvaniei, la liceu-pictură- Larisa Ionela Dănilă, Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” Şimleu Silvaniei, iar la liceu-grafică, Szabo Evelin, Liceul Reformat „Wesselenyi” Zalău, consilier şcolar Szalanski Judit. La ultima secţiune, cea de film-gimnaziu, lucrarea ce va reprezenta judeţul este cea a elevelor: Balosin Ana, Druţă Aida , Halasz Iulia , Silaghi Mara, Vendlinger Judith, Şcoala Gimnazială „Andrei Mureşanu” Cehu Silvaniei, coordonate de consilierul şcolar Angela Vlăşan.
Potrivit sursei citate, competiţia are ca obiectiv general conştientizarea şi implicarea întregii populaţii, în special a copiilor şi tinerilor, în programe de prevenire a consumului de droguri, în scopul întăririi influenţei factorilor de protecţie şi al reducerii factorilor de risc. Toţi câştigătorii fazei naţionale din acest an vor beneficia de o tabără gratuită în cadrul Şcolii de vară antidrog, oferită de partenerii din acest proiect ai Agenţiei Naţionale Antidrog , respectiv Ministerul Educaţiei Naţionale şi Ministerul Tineretului şi Sportului.
Ce „tratament” își injectează ăla acolo? Sau își ia sânge pentru analize? Fotografia nu trebuia însoțită de explicații? Nu de alta, dar dacă tot e o ilustrare la un concurs ANTI-drog.