Examenul pentru posturile de directori și directori adjuncți în unitățile de învățământ sălăjene s-a încheiat, a anunțat inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Sălaj, profesorul Vasile Bulgărean.
Concursul a început pe data de 14 septembrie. Au fost scoase la concurs 133 de posturi, 107 pentru postul de director și 26 pentru director adjunct. Numărul persoanelor înscrise la concurs a fost de 127, 126 au fost validate, iar la proba scrisă au participat 123. La proba scrisă au fost înregistrate șase contestații, dar nu au fost admise. Au fost corectate în fața candidaților și s-a semnat dacă sunt sau nu de acord. Și-au depus opțiuni pentru interviu 113 persoane, pentru director au fost 90 de opțiuni, iar pentru director adjunct au fost înregistrate 23 de opțiuni. S-au prezentat la interviu 104 candidați, 85 pentru director și 19 pentru director adjunct. 101 persoane au promovat la interviu, 82 pentru posturile de directori, iar restul pentru directori adjuncți. „Este interesant. Proba scrisă. Am avut o promovabilitate foarte bună la nivel național, locul doi pe țară. Promovabilitatea a fost de 79,36 la sută. Asta denotă că avem un corp de directori bine pregătit teoretic. Au fost două contestații la interviu, dar nu au fost admise. Contestația la interviu a fost evaluată de către un alt județ, noi nu știm de către cine, noi știm doar rezultatele. Așa au fost eliminate eventualele probleme. Avem 76 de directori și 17 directori adjuncți. Am emis decizii de numire a directorilor pe o perioadă de patru ani începând cu data de 17 ianuarie”, a declarat inspectorul școlar general Vasile Bulgărean.
Ce se întâmplă cu posturile rămase neocupate?
Inspectorul școlar general Vasile Bulgărean a explicat că „nu există o procedură, dar Inspectoratul Școlar va continua detașarea celor care sunt pe post. N-am vrea să bulversăm foarte mult anul școlar, aceasta este ideea. Decizii se vor lua în vară.”
Sincope în aprovizionarea cu teste
Referitor la măsurile de prevenire a noului coronavirus, Vasile Bulgărean a spus că „sunt mici sincope în aprovizionarea cu teste. Marea noastră problemă este că trebuie să le asamblăm. La noi, testele vin împrăștiate și școala trebuie să le strângă. Nu este problemă, facem și acest efort, dar întâmpinăm dificultăți în modul de administrare. Am ajuns la o înțelegere cu părinții și se testează acasă. Cum se testează? Este complicat. Sunt părinți care nu acceptă testarea copiilor nici la școală, nici acasă. Ne-am asigurat că la întoarcerea din vacanță, elevii au un test făcut. Avem acum doar o singură clasă care este suspendată după ce un elev a fost confirmat.”
La Liceul Sportiv, Gionea director! Ce-are omul cu sportul? Pe deasupra e si caracter prost! Vrea director cu orice pret, ca de altfel si Olar Gabriela, femeia asta… la Palatul Copiilor!!!
Mai exista Palatul Copiilor, ce obiect de activitate are, ce poate raporta ca si activitate la final de an?
Cunoaștem sistemul, așa că nu vă lăudați?
90% sunt membri activi PSD, restul PNL(pardon PD), ca PNL nu mai exista de mult!
Interesante comentariile. D-le Bulgareanu felicitari si continuati,