Aproape 460 de cereri au fost înregistrate în Sălaj în primele două zile de înscrieri în clasa pregătitoare. Conform centralizării întocmite de Ministerul Educaţiei, de la debutul acestei prime etape de înscrieri, respectiv de luni, 24 februarie, şi până marţi, 25 februarie, ora 20, 459 de copii sălăjeni au fost înscrişi în clasa pregătitoare. Comparativ cu celelalte judeţe, în Sălaj au fost înregistrate printre cele mai puţine cereri. Sălăjenii i-au depăşit doar pe caraş-severineni şi mehedinţeni. În Caraş-Severin au fost depuse în cele două zile doar 399 de cereri, iar în Mehedinţi, 411.
Părinţii sau tutorii legali îşi pot înscrie copiii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2014-2015 până în 14 martie. În cazul copiilor cu vârsta pentru integrarea în clasa pregătitoare, cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de învăţământ la care se solicită înregistrarea copiilor.
Validarea cererilor-tip se face zilnic, în intervalul orar 8 – 20, de luni până vineri, respectiv 8 -13, sâmbăta. În intervalul 21 – 22 martie, vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale Inspectoratului Şcolar Judeţean listele candidaţilor înmatriculaţi, numărul locurilor rămase libere, precum şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.
A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 25 martie – 4 aprilie, iar pe 11 aprilie se vor afişa rezultatele finale. Între 14 – 18 aprilie, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere.
În Sălaj, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, pentru anul şcolar 2014-2015, au fost aprobate peste 132 de clase, adică aproximativ 2.380 de locuri. Cea mai generoasă ofertă este cea a Şcolii Gimnaziale “Mihai Eminescu” din Zalău, unde sunt disponibile 100 de locuri, urmată de cele ale şcolilor gimnaziale “Simion Bărnuţiu” şi “Corneliu Coposu”, unde au fost aprobate câte trei clase. În Şimleu Silvaniei, cele mai multe clase au fost aprobate la Şcoala Gimnazială “Silvania”, în timp ce la şcolile jibouane sunt disponibile circa 98 de locuri, mai exact, câte două clase pregătitoare la fiecare din cele două unităţi de învăţământ, iar în Cehu Silvaniei, au fost aprobate, în total, doar două astfel de clase.