Denisa Ligia Matei, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Silvania” Zalău a ocupat pentru o zi fotoliul ministrului Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo. Deşi era prevăzut în program ca timp de o zi să fie ocupat acest post de către tânăra sălăjeancă, aceasta s-a bucurat de invitaţia făcută de către Gabriela Szabo de a lua parte şi a doua zi la activităţile din minister. Astfel, Denisa a fost alături de Gabriela Szabo atât în 16, cât şi în 17 septembrie la Ministerul Tineretului şi Sportului. Marţi, tânăra a fost invitată în birou ministrului, unde a cunoscut întregul cabinet, dar şi echipa care lucrează alături de Gabriela Szabo. În cursul zilei de 16 septembrie, Denisa a luat parte la inaugurarea ”Centrului de excelenţă regional pentru gimnastică Steaua”, care face parte din proiectul naţional ”Relansarea Gimnasticii Româneşti”. La eveniment au fost prezenţi şi Ministrul Apărării, Mircea Duşa, antrenorii Mariana Bitang şi Octavian Bellu, precum şi foştii sportivi Sandra Izbaşa, Marian Drăgulescu, Silvia Stroescu şi Alina Dumitru.
De asemenea, la întoarcerea de la inaugurarea centrului de excelenţă a avut loc o şedinţă la minister pe diferite probleme de tineret şi sport, întâlnire la care a luat parte şi eleva de la CNS Zalău. În a doua parte a zilei, alături de Gabriela Szabo, Denisa a trecut avut plăcerea de a-l cunoaşte pe primul preşedinte-jucător care s-a retras din baschetul românesc,Virgil Stănescu, oferindu-i o diplomă pentru performanţă.
În cea de-a doua zi, după câteva ore petrecute la Ministerul Tineretului şi Sportului, Denisa s-a îndreptat spre Guvernul României, alături de Cosmin Cristian, secretarul de stat pe tineret.
La proiectul „Ministru pentru o zi” au luat parte elevi din întreaga ţară, care şi-au dorit să contribuie la îmbunătăţirea politicilor educaţionale şi de tineret. Însă dintre aceştia, doar patru au fost selectaţi să ocupe aceste funcţii. Potrivit unui comunicat al organizatorilor, Denisa Ligia Matei, elevă la Colegiul Naţional „Silvania” din Zalău a fost unul dintre cei patru elevi care au fost selectaţi să devină miniştri pentru o zi. Scopul acestui proiect este atât înlăturarea barierelor de comunicare dintre elevi şi mediul decizional, cât şiconştientizarea responsabilităţilor unui lider cu atribuţii la nivel naţional. Odată cu acest proiect, Consiliul Elevilor îşi consolidează poziţia de for consultativ în cadrul sistemului educaţional. Evaluarea aplicaţiilor a fost făcută de către o comisie mixtă formată din doi reprezentanţi ai Biroului Executiv CNE, doi reprezentanţi ai ministerelor şi un consultant extern.