Absolvenţii de liceu sălăjeni care nu au promovat examenul de bacalaureat în sesiunile anterioare au dreptul să se prezinte la simulările de examen ce vor avea loc luna următoare. Înscrierile se vor face în funcţie de capacitatea organizatorică a fiecărui liceu.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, Marcel Lucaciu, candidaţii trebuie să depună o cerere scrisă la secretariatul unităţii de învăţământ pe care au absolvit-o. „Absolvenţii de liceu care nu au promovat examenul de bacalaureat în anii anteriori au posibilitatea să susţină simulările. Aceştia trebuie să depună o cerere scrisă la secretariatul unităţilor la care au absolvit cursurile liceale prin care să solicite înscrierea”, a afirmat Marcel Lucaciu.
Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj a publicat online calendarul simulărilor la nivel judeţean pentru probele scrise ale examenelor naţionale din acest an. Astfel, elevii din şcolile gimnaziale şi liceele sălăjene vor da simulări ale probelor de bacalareat şi evaluare naţională în luna martie. În privinţa examenului de bacalaureat, simulările vor avea loc în toate unităţile de învăţământ liceal din judeţ, după următorul program: în data de 12 martie, între orele 9-12, este programată proba de limba şi literatura română, în timp ce proba de matematică va avea loc în data de 14 martie, tot în intervalul orar 9-12.
Prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an va avea loc perioada iunie-iulie, candidaţii putând să se înscrie în perioada 27-31 mai. Cursurile la clasele terminale de liceu se vor încheia în 31 mai. A doua sesiune a examenului de bacalaureat va avea loc în perioada august-septembrie, înscrierile fiind programate din 15 până în 19 iulie.
Elevii de gimnaziu vor începe simularea evaluării naţionale cu proba de limba şi literatura română, care va avea loc în data de 19 martie, între orele 9-11. Proba de matematică, ce durează tot două ore, în acelaşi interval ca şi proba anterioară, va fi susţinută de elevi în 21 martie.
Elevii claselor a VIII-a vor încheia cursurile în 14 iunie, urmând ca în intervalul 17-19 iunie să se înscrie la evaluarea naţională. Candidaţii vor susţine probele scrise în 25 iunie la limba şi literatura română, în 26 iunie la limba şi literatura maternă, iar în 27 iunie la matematică.
Scopul simulărilor la examenele naţionale este acela de a avea o diagnoză pe care să se bazeze desfăşurarea şi organizarea activităţilor de pregătire a acestor examene pe parcursul semestrului al doilea. Prin aceste testări, dascălii pot vedea care este nivelul de pregătire al elevilor şi să lucreze mai mult cu aceştia acolo unde este nevoie.
Pot să facă câte simulări vor.
La bac vor pica majoritatea !