Inspectoratul Școlar Județean Sălaj (ISJ Sălaj) a organizat şi găzduit, în data de 28 septembrie, Seminarul județean de informare și instruire „Siguranța în școli – prevenirea consumului de droguri și a violenței”. La această manifestare au participat mai multe instituţii partenere: Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Sălaj, Casa Corpului Didactic Sălaj, Biroul Siguranța Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj și Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Sălaj. Activitatea a fost inițiată și organizată pornind de la creșterea cazurilor de consum a substanțelor cu efecte psiho-active în rândul tinerilor din judeţ. Seminarul s-a adresat în primul rând coordonatorilor pentru proiecte și programe educative școlare și extrașcolare din toate unitățile de învățământ din Sălaj, precum şi cadrelor didactice care dețin un rol important în coordonarea, inițierea, organizarea și desfășurarea activităților de prevenire la nivelul şcolilor. Din fiecare unitate şcolară din judeţ a participat câte un consilier educativ. Acestuia îi revine acum sarcina să organizeze o şedintă, în şcoala de unde provine, pentru a prelucra şi comunica, cât mai transparent şi obiectiv posibil, informaţiile acumulate şi de a explica totodată conţinutul materialelor suport primite în cadrul seminarului.
Cu privire la necesitatea şi importanţa acestei acţiuni, Corina Forţ – Inspector Şcolar General Adjunct în cadrul ISJ Sălaj spune că „aceasta este prima manifestare, din acest an, care tratează acest subiect. Creșterea nivelului de informare privind gestionarea unor potențiale situații de risc, efectele consumului de droguri în rândul adolescenților, precum și specificul serviciilor de consiliere disponibile la nivelul județului, reprezintă priorități clare ale ISJ Sălaj, ale instituțiilor competente și ale unităților de învățământ preuniversitar din judeţ”. În opinia Inspectorului Şcolar General Adjunct, acest seminar a fost interesant, interactiv şi plin de informaţii utile. Este necesar ca profesorii să cunoască, în detaliu, aceste probleme şi să recunoască simptomele copiilor care sunt consumatori de droguri. Cu atât mai mult, cadrul didactic trebuie să ştie cum să acţioneze punctual în acest caz, care sunt paşii corecţi de urmat, evitând o eventuală acţiune în judecată din partea familiei copilului bănuit că ar fi consumat substanţe interzise în şcoală.
Pe întreg parcursul anului școlar 2023 – 2024 se vor mai organiza activități de instruire de acest fel şi cu directorii unităților de învățământ, responsabilii grupurilor de acțiune antibullying, profesorii din unitățile de învățământ, la care vor participa desigur şi instituțiile care au competență directă în domeniul siguranței școlare.
[…] Inspectoratul Școlar Județean Sălaj (ISJ Sălaj) a organizat şi găzduit, în data de 28 septembrie, Seminarul județean de informare și instruire „Siguranța în școli – prevenirea consumului de droguri și a violenței”. La această manifestare au participat mai multe instituţii partenere: Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Sălaj, Casa Corpului Didactic Sălaj, Biroul Siguranța Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj și Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Sălaj. Activitatea a fost inițiată și organizată pornind de la creșterea cazurilor de consum a substanțelor cu efecte… Citeste mai mult […]
Eu credeam că prioritatea în orice școală este….cartea. Nu am știut că există atâtea instituții (precis sunt doldora de funcționari) care se ocupă de bunul mers in școli.
Cum de nu scrieti ca ii meritul PNL-ului in astfel de acțiuni tâmpite ????
[…] CITESTE MAI MULTE DESPRE ACEASTA STIRE […]