Peste 200 de noi ingineri la Universitatea Tehnica – Filiala Zalau

Peste 200 de noi ingineri la Universitatea Tehnica - Filiala Zalau

O noua promotie de viitori ingineri a inceput, de ieri, cursurile superioare in cadrul facultatilor Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca – Filiala Zalau. Deschiderea festiva a anului universitar a adunat aproximativ 100 de studenti inscrisi la specializarile Inginerie Industriala, respectiv Stiinta si Ingineria Materialelor.

Festivitatea a avut loc in amfiteatrul sediului universitar din Zalau. Au participat la eveniment directorul Filialei Zalau a UT Cluj-Napoca, prof.dr.ing. Ioan Vuscan, prodecanul Facultatii de Constructii de Masini, Diana Popescu, prodecanul Facultatii de Stiinte si Ingineria Materialelor, Valeriu Miclea, directorul tehnic de la Michellin Romania Zalau, ing. Dorel Mihalcea, profesori universitari, iar din partea oficialitatilor judetene: secretarul judetului, Cosmin Vlaicu, subprefectul Onorica Abrudanu, viceprimarul Zalaului, Daniela Cota, inspectorul scolar general Ioan Abrudan si altii.

Dupa cum a mentionat directorul Vuscan, un aspect pozitiv este faptul ca toate locurile disponibile pentru anul universitar au fost ocupate. Inclusiv pentru locurile cu taxa am avut candidati mai multi decat oferta disponibila, in conditiile in care foarte multi absolventi de liceu fie nu au trecut bacalaureatul, fie au promovat cu medii mici. De altfel, cei inscrisi pe locurile cu plata ar putea trece la buget dupa primul an de studii, a precizat Ioan Vuscan.

La festivitatea de deschidere a noului an universitar a fost invitat si Dan Tarba, sef de promotie in urma cu doi ani si, in prezent, masterand in cadrul UT Cluj-Napoca si unul dintre cei mai straluciti tineri angajati la Silcotub, dupa cum l-a descris directorul filialei universitare Zalau.

Peste 300 de studenti sunt inscrisi la specializarile UT Cluj-Napoca – Filiala Zalau. In noul an universitar sunt 46 de studenti la specializarea Inginerie Industriala si alti 45 la Stiinta si Ingineria Materialelor.

Leave a Comment