Rezultatele la bacalaureat, înainte de contestații, au fost afișate. Notele publicate sunt în format anonimizat, astfel că pe pagina online dedicată apar coduri în dreptul candidaților care au participat la examen. Fiecare candidat a primit anterior afișării rezultatelor codul specific.
În funcție de notele obținute, candidații au primit calificativul „admis” sau „respins”. Pentru a fi admiși la examen, candidații trebuie să aibă media tuturor probelor peste șase și nicio notă mai mică de cinci.
La nivel de județ, ne putem mândri cu patru medii de zece. Din acestea, trei au fost obținute de elevii Colegiului Național „Silvania” din Zalău și una de către un elev al Liceului Teoretic „Ion Agârbiceanu” din Jibou. Totodată, la nivel de județ mai avem 169 de medii de nouă.
La nivel de țară, în topul județelor cu cele mai multe medii de zece se află Bucureștiul unde s-au obținut 30 de medii de zece. Prahova se poate mândri cu 15 medii de zece, Galați și Vâlcea au obținut fiecare câte 9 medii maxime, fiind urmate imediat în clasament de Cluj și Iași cu câte 8 medii de zece fiecare.
Din păcate, gradul de promovabilitate în Sălaj este unul modest. Din totalul celor 1533 de candidați înscriși la examenul de bacalaureat, în sesiunea iunie – iulie, doar 959 au fost admiși.
Din cei 574 de candidați care nu au promovat examenul, un număr de 80 de elevi nu s-au prezentat la examen, în timp ce 494 de candidați au fost respinși. Aceștia din urmă mai au o speranță de a promova examenul prin depunerea contestațiilor.
La nivel de județ, rata cumulată de promovare a examenului de bacalaureat (înainte de soluționarea contestațiilor) este de 70,7%. În 2022 aceasta s-a situat la 70,43%, iar în 2021 a fost de 65,81%. Potrivit datelor furnizate de Ministerul Educației, la nivel național, 56 de candidați au încheiat probele scrise cu media 10, iar rata de promovare este de 72,8%.
Dacă analizăm rata de promovare la examenul de bacalaureat la nivel de județ, observăm că primele poziții sunt ocupate de Brăila cu 87,3%, Cluj cu 87,2% și Iași cu 85,2%. Cea mai slabă promovabilitate s-a înregistrat în județul Călărași (64%), Harghita (64%) și Ilfov (54,9%).
[…] Rezultatele la bacalaureat, înainte de contestații, au fost afișate. Notele publicate sunt în format anonimizat, astfel că pe pagina online dedicată apar coduri în dreptul candidaților care au participat la examen. Fiecare candidat a primit anterior afișării rezultatelor codul specific. În funcție de notele obținute, candidații au primit calificativul „admis” sau „respins”. Pentru a fi admiși la examen, candidații trebuie să aibă media tuturor probelor peste șase și nicio notă mai mică de cinci. La nivel de județ, ne putem mândri cu patru medii de zece. Din acestea, trei au… Citeste mai mult […]
[…] Rezultatele la bacalaureat, înainte de contestații, au fost afișate. Notele publicate sunt în format anonimizat, astfel că pe pagina online dedicată apar coduri în dreptul candidaților care au participat la examen. Fiecare candidat a primit anterior afișării rezultatelor codul specific. În funcție de notele obținute, candidații au primit calificativul „admis” sau „respins”. Pentru a fi admiși la examen, candidații trebuie să aibă media tuturor probelor peste șase și nicio notă mai mică de cinci. La nivel de județ, ne putem mândri cu patru medii de zece. » Mai multe detalii […]