Profesorul Dumitru Pop de la Liceul Tehnologic „Voievodul Gelu” din Zalău îşi propune să introducă în unităţile de învăţământ din municipiu un inedit suport didactic care să permită înlocuirea caietelor, a carnetului de elev şi a catalogului, cu dispozitive de înaltă tehnologie.
Pentru a obţine finanţarea necesară unui astfel de demers, profesorul sălăjean a înscris proiectul denumit „E-learning DELTA” în competiţia de afaceri sociale „Ţara lui Andrei”. Succesul implementării proiectului depinde, însă, şi de numărul de voturi acumulate, aspect la care sunt aşteptaţi să contribuie şi cetăţenii urbei.
Procedura de votare pe site-ul http://itla.taraluiandrei.ro/idei-din-tla este urmatoarea:
1. din pagina indicată mai sus se selecteaza in ordine : LOG IN → CONT NOU
2. se completeaza campurile Nume, Prenume, e-mail, nr. de telefon, judet, localitate. Se apasa butonul CREEAZA CONT, moment în care pe adresa dvs. de e-mail se trimite un mesaj;
3. deschideţi adresa de email specificată si mesajul primit de la ITLA ; confirmati adresa prin accesarea link-ul specificat în aceasta, moment în care se trimite un mesaj SMS pe numarul de telefon indicat la generarea contului;
4. introduceţi codul primit prin SMS pentru a finaliza generarea contului ITLA
5. intraţi în contul ITLA
6. selectaţi opţiunea VOTEAZĂ CEL MAI BUN PROIECT
7. selectaţi judeţul Sălaj → CAUTĂ
8. selectaţi proiectul E-learning DELTA şi acordaţii votul dumneavostră.
Termenul limită pentru vot este 1 decembrie, ora 18.00.
„Nevoia unui astfel de suport didactic se impune deoarece manualul şi caietul clasic nu înglobează mecanismele de căutare, editare, vizualizare, simulare pe care le oferă un microprocesor puternic, o memorie echivalentă cu mii de cărţi, o cameră video de înaltă rezoluţie, senzori, toate înglobate în ceea ce în limbajul uzual contemporan denumim în mod generic, tableta noastră cea de toate zilele”, susţine iniţiatorul proiectului. Potrivit spuselor sale, ideea pentru această platformă a venit de la elevii săi care folosesc frecvent dispozitivele mobile pentru a face fotografii sugestive ale lecţiilor scrise pe tablă.
„Scrisul de mână influenţează mecanismele gândirii, antrenează creierul şi creşte creativitatea , prin urmare nu dorim înlocuirea creionului sau stiloului cu tastatura. Motivaţia mea pentru implementarea proiectului este de a face lecţiile mai eficiente, mai plăcute şi mai interesante”, a ţinută să precizeze prof. Pop.
Suma necesară este de 15.000 de euro.