Liceenii de la Liceul Tehnologic „Ioan Ossian” din Șimleu Silvaniei luptă la propriu împotriva risipei alimentare, un fenomen care a atins cote îngrijorătoare și în România. Cei mai mulți știm ce se întâmplă după sărbători cu resturile alimentare. Liceul șimleuan are secții educaționale specializate în meseria de bucătar și alte profesii din domeniul serviciilor de alimentație publică, iar elevii învață nu doar să gătească și să pregătească masa, ci și să prevină risipa alimentară. Un astfel de curs a avut loc zilele trecute, iar elevii au pus în practică metode de pregătire a unor mâncăruri și băuturi cu ingrediente în cantități echilibrate, pentru evitarea risipei. „În România, data de 16 octombrie a fost declarată Ziua Națională a Alimentației și a Combaterii Risipei Alimentare. În laboratorul școlii s-a lucrat cu spor și voie bună. Am învățat cu toții de la profesoara Laura Bențe și maistrul profesor Silvia Lazăr putem fi impresionați de preparatele sănătoase să rămânem echilibrați în ceea ce privește cantitățile și cumpătați atunci când facem provizii”, este mesajul unității de învățământ.
[…] Liceenii de la Liceul Tehnologic „Ioan Ossian” din Șimleu Silvaniei luptă la propriu împotriva risipei alimentare, un fenomen care a atins cote îngrijorătoare și în România. Cei mai mulți știm ce se întâmplă după sărbători cu resturile alimentare. Liceul șimleuan are secții educaționale specializate în meseria de bucătar și alte profesii din domeniul serviciilor de alimentație publică, iar elevii învață nu doar să gătească și să pregătească masa, ci și să prevină risipa alimentară. Un astfel de curs a avut loc zilele trecute, iar elevii au pus în practică metode… Citeste mai mult […]