Începând de luni, elevii se vor întoarce la şcoală. Aceştia vor începe cursurile celui de-al doilea semestru şcolar, după trei săptămâni departe de ore şi profesori, cât a durat vacanţa de iarnă.
Pe parcursul semestrului al doilea, elevii vor mai avea parte de o vacanţă de primăvară, o săptămână cu activităţi extraşcolare, evaluarea naţională şi examenul de bacalaureat. Cursurile în acest an şcolar se vor încheia în data de 21 iunie, pentru majoritatea elevilor, cu excepţia celor din clasele terminale.
Prima săptămână mai liberă pentru elevi este cea dedicată activităţilor extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului numit „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, denumit anul trecut ca „Săptămâna altfel” şi care are un orar specific. Aceasta este programată a avea loc în săptămâna 1-5 aprilie.
Începând din 6 aprilie, elevii vor avea parte de o vacanţă de primăvară, care durează până în 14 aprilie. Cursurile vor fi reluate luni, 15 aprilie, şi vor dura până în 21 iunie. Vacanţa de vară începe în 22 iunie şi se încheie în 15 septembrie. Tezele din semestrul al doilea din acest an şcolar se susţin, de regulă, până la data de 25 mai.
Elevii din anul terminal de liceu au parte în acest an şcolar de 37 de săptămâni de şcoală, dintre care durata cursurilor este de 33 de săptămâni, celelalte fiind dedicate desfăşurării examenului de bacalaureat. Cursurile claselor terminale din învăţământul liceal se încheie la data de 31 mai. Prima sesiune de bacalaureat va avea loc în intervalul 10 iunie – 5 iulie.
Pentru elevii în ultimul an de gimnaziu, anul şcolar 36 de săptămâni, din care durata cursurilor este de 35 de săptămâni, o săptămână fiind dedicată desfăşurării evaluării naţionale. Cursurile pentru aceştia se încheie la data de 14 iunie. Evaluarea naţională este programată a avea loc în intervalul 25 iunie – 3 iulie.
se intorc si vai de capul lor la ce programa incarcata si fara folos
oameni buni ati vazut ce invata copiii nostri ? chiar nimeni nu face nimic in acest sistem ?profesori faceti ceva chiar nu se poate nimic sau nu va intereseaza?
asa este se invata numai prostii ,notiuni grele pe care le invata pe de rost si pe care le uita cum ies din clasa NU RAMAN CU NIMIC
DAR DE DIFERENTELE DINTRE COPII?IAR COPILUL VINE ACASA SI PLANGE SI SPUNE MAMA ……DACA SE DA LA UNUL NOTA PE NEDREPT SA SE DEA LA TOTI
PROFESORI CARE TIN LA MATERIILE LOR DAR FARA VIITOR
am urmat o institutie superioara de invatamant pe vremea impuscatului,acum la o varsta analizez ca foarte multe materii predate in scoala nu mau ajutat cu nimic in viata sau profesie.trebuie aplicat invatamantul selectiv de 10 clase.dupa care orientarea ori spre facultate ori spre meserii, asta trebuie facut in invatamant.
tot ceea ce se invata este fara folos .dar macar profesorii sa realizeze acest lucru si sa-i lase .sau sa selecteze ce este mai important .dar din pacate nu intreseaza pe nimeni