Elevii sălăjeni nu mai pot învăţa gratuit, după ore, să cânte la un instrument

Reducerea numărului de elevi care pot urma cursurile Liceului de Artă „Ioan Sima” Zalău în anul şcolar 2016-2017 a trezit nemulţumirea unora dintre părinţi. După ce Ministerul Educaţiei a stabilit ca unitatea de învăţământ să şcolarizeze doar 193 de elevi, faţă de 215 din anul precedent, şi a desfiinţat cele 22 de locuri disponibile pentru învăţământul cu program suplimentar de artă, mai mulţi părinţi au răbufnit şi au acuzat dezinteresul factorilor responsabili cu privire la învăţământul artistic.
Directorul Liceului, Nadia Horvat, susţine că instituţia pe care o conduce nu are nicio vină pentru situaţia creată şi că nua făcut decât să pună în aplicare o decizie a Ministerului. Totuşi, în încercarea de a schimba lucrurile, a înaintat o solicitare către Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, în vederea suplimentării cifrei de şcolarizare, document care a fost trasmis mai apoi Ministerului. „Deocamdată nu am primit vreun răspuns”, precizează directorul Liceului de Artă.
Acesta susţine că desfiinţarea învăţământului suplimentar reprezintă o mare pierdere pentru unitatea şcolară, întrucât mulţi dintre cei care studiau au făcut performanţă: „Am avut copii talentaţi care graţie studiului la orele suplimentare de la Liceu şi studiului individual au făcut performanţă, obţinând numeroase premii la diverse competiţii”.
Prin reducerea numărului de locuri în învăţământul suplimentar, Ministerul Educaţiei încearcă să taie din costuri, în condiţiile în care cheltuielile în acest domeniu sunt ridicate.

One Thought to “Elevii sălăjeni nu mai pot învăţa gratuit, după ore, să cânte la un instrument”

  1. Anonim

    Era o manea care i se potrivește de minune tov.directoare:”Valoarea mea,valoarea mea”….asta-iNadia!

Leave a Comment