Împreună cu elevii Școlii Gimnaziale nr.1 Vârșolț, și în acest an, de Ziua Mondială a Apei, am participat la acţiunea de ecologizare la Barajul Vârșolț în cadrul proiectului „Water for all”. De ce mergem în fiecare an? ….Natura are nevoie de prieteni adevăraţi. De ce? Pentru că, din preaplinul inimii ei verzi, vrea să le dăruiască acestora sănătate, frumuseţe şi puritate. Orice copil poate deveni prietenul naturii, cu condiţia să o respecte: să nu-i murdărească apele, pădurile şi norii, să nu-i strivească florile, să nu-i ucidă păsările. …Pentru că nouă, cetățenilor din Vârșolț, ne pasă!! Nouă ne pasă de curățenia apei, nouă ne pasă de mediul înconjurător și nouă ne pasă de educarea corectă a elevilor noștrii. Dorim să avem cetățeni educați, conștienți și responsabili față de colegi și de mediul înconjurător. În această perioadă, în cadrul activităților extrașcolare, desfășurăm mai multe activități prin care încercăm să conștientizăm importanța apei.
Elevii claselor a V-a și a VII-a au participat cu entuziasm la activitatea propusă la Barajul Vârșolț. În cadrul acestor activități, domnul inginer Sfăt Ovidiu a prezentat caracteristicile Lacului Vârșolț. Și de data aceasta ne-am mirat de datele auzite: Lacul Vârsolț este cel mai popular loc de pescuit din judetul Sălaj. Lacul Vârșolț a fost realizat în perioada 1976-1979, este cel mai mare lac din județul nostru, ocupă o suprafață de 652 ha, adâncimea medie a apei este de 6 metri s.a.
După terminarea activității de ecologizare, elevii au fost recompensați de către reprezentantul SGA Vârşolţ, domnul inginer Sfăt Ovidiu, cu apă „Water for all” și cu dulciuri. Mulțumim încă o dată pentru dulciuri şi să sperăm că în continuare vom avea proiecte comune reușite.
prof. Denes Irina
directorul Școlii Gimnaziale nr.1 Vârșolț