Echipa de ecoambasadori a Colegiului Naţional Silvania, „Cavalerii Eco”, formată din elevi ai claselor a IX-a şi a XI-a , însoţită de profesoarele, Emilia Pop şi Ioana Iepure, a realizat diverse activităţi pe parcursul anului şcolar, până în prezent. Printre acestea se numără campanii de conştientizare, târguri de resurse, educaţie ecologică şi igienizări. Potrivit Ioanei Iepure, profesor coordonator ecOprovocarea, în cadrul campaniilor de conştientizare au fost abordate teme precum reciclarea, pădurea, energia eoliană, energia solară sau amenajarea de spaţiu verde, având ca scop de a informa grupurile ţintă în privinţa necesităţii ocrotirii mediului. Activităţile începute cu colegii de liceu au fost extinse la mai multe şcoli şi licee din Zalău, precum şcolile gimnaziale Mihai Eminescu, Gheorghe Lazăr, Avram Iancu, Corneliu Coposu, Simion Bărnuţiu şi liceul Wesselenyi. Campaniile s-au extins şi la nivelul judeţului, la şcolile din Creaca, Jac şi Sărmăşag, unde copiii s-au bucurat foarte mult de vizita acestora. De asemenea, potrivit sursei citate, au fost bine cotate şi târgurile de resurse organizate cu ocazia a diferitelor sărbători precum Crăciunul, Dragobetele şi 1 Martie. Aceste târguri s-au diferenţiat de cele obişnuite, produsele fiind alcătuite, în cea mai mare parte, din materiale ecologice, iar ,,vânzarea’’ s-a realizat în schimbul unei cantităţi de reciclabile. Echipa ,,Cavalarii Eco’’ a organizat şi scurte sesiuni de educaţie ecologică la care au luat parte majoritatea elevilor liceului, iar tema acestora fiind modul de reciclare a diverselor materiale. În toamnă a fost realizată şi o igienizare a grădinii liceului la care au participat câteva clase de elevi şi în urma căreia au fost eliminate multe surse de poluare care ar putea interveni în ritmul normal al naturii.
Potrivit coordonatorilor proiectului, ecOprovocarea reprezintă un mijloc de educare a societăţii, în privinţa protejării naturii, având scopul de a contribui la asigurarea unui mediu de viaţă mai plăcut.
EcOprovocarea” este o competiţie educaţională în domeniul protecţiei mediului aflată la a treia ediţie, organizată de ViitorPlus şi sponsorizată de o multinaţională. Aceasta se desfăşoară pe parcursul întregului an şcolar 2012-2013, în zece instituţii de învăţământ din judeţele Călăraşi şi Sălaj şi are ca scop principal educarea tinerilor prin implicarea practică în diferite activităţi de protecţie a mediului. Fiecare unitate este reprezentată de o echipă de ecOambasadori formată din zece elevi şi doi profesori.