În urma articolului “Grupul Şcolar Sărmăşag – ruşinea învăţământului românesc”, apărut joi, 14 iulie 2011, în ziarul Magazin Sălăjean, directorul liceului Sărmăşag consideră de cuviinţă să facă următoarele precizări: liceul nostru şi-a realizat planul de şcolarizare aprobat de Ministerul Învăţământului iar elevii proveniţi de la Grup Şcolar Industrial Sărmăşag au toţi media de admitere între 9.02 şi 5.17. De asemenea, procentul de promovabilitate la Examenul de Bacalaureat 2011 a fost onorabil raportat la cel de la nivel naţional.
Conform Metodologiei de admitere la liceu, un elev se poate înscrie în clasa a IX-a chiar dacă media de admitere este sub 5. Ca atare, eleva repartizată în şcoala noastră cu media 3.26 ( provenită de la o altă şcoală din Judeţul Sălaj) putea fi admisă la oricare liceu care nu şi-a realizat planul de şcolarizare. Dacă respectiva elevă nu rămâne în şcoala noastră, iar în a doua etapă de repartizare va fi admisă într-un alt liceu, ne întrebăm: “rusinea” se mută atunci în şcoala respectivă?
Vă punem următoarea întrebare: mândria sau ruşinea care apasă pe umerii unei şcoli este dată de media unei eleve sau de ansamblul rezultatelor obţinute de şcoala respectivă?