Directorii instituţiilor de învăţământ sălăjene au fost avertizaţi de către inspectorul şcolar general, Gheorghe Bancea, în cadrul întâlnirii de miercuri, 18 iunie, să nu dea curs niciunei „oferte” venite din partea părinţilor absolvenţilor de liceu. În 15 judeţe s-a semnalat faptul că părinţii s-au organizat deja pentru protocolul examenelor scrise de Bacalaureat, adunând câte 500 de lei de la fiecare candidat pentru a cumpăra apă. „În cadrul şedinţei de miercuri am avertizat cadrele didactice să evite <<propunerile>> venite din partea unor părinţi mai <<grijulii>>. I-am sfătuit că este foarte important să nu răspundă acestor tentanţii, cine face acest lucru este pe cont propriu şi va suporta consecinţele. Până în prezent nu s-au primit semnale conform cărora părinţii s-ar fi organizat pentru a strânge bani pentru protocolul examenelor scrise ale Bacalureatului. Sălajul nu se numără printre aceste judeţe. Nici în anul precedent nu am avut astfel de situaţii şi sper ca şi în acest an, atât Evaluarea Naţională cât şi Bacalaureatul să se desfăşoară fără incidente”, a precizat inspectorul şcolar general, adăugând faptul că fiecare absolvent are dreptul în sala de examen cu câte o sticlă de apă. „Am sfătuit cadrele didactice să se descurce din resurse proprii pentru a evita situaţiile neplăcute”, a mai spus Bancea.
Personalul nedidactic va primi gradaţii de merit
Tot în cadrul aceleaşi şedinţe, conducerea ISJ Sălaj a adus în discuţie şi câteva noutăţi. Este vorba de ordononţa de urgenţă, potrivit căreia profesorilor cu grad didactic I şi 25 de ani vechime li se va reduce norma la 16 ore, precum şi faptul că se putea ieşi la pensie cu 30 de ani vechime, indiferent de vârstă şi pensia negrevată. De asemenea, secretarele şi informaticienii at urma să primească gradaţii de merit. „Ni s-au comunicat unele modificări şi am dorit să îi informez şi pe colegii mei. Deocamdată ordonanţa de urgenţă este doar în stadiul de proiect, iar modificările concrete le vom cunoaşte mai exact după ce vom vedea textul de lege”, a punctat şeful învăţământului sălăjean.
Mă Bancea, da tu ai asigurat bani pentru o sticlă de apă minerală şi o cafea la comisii ?
Văd că unii sunt tare moralişti, dar nu sunt capabili să finanţeze o minimă decenţă.
Traficul de influență la bacalaureat nu se face așa în general și cu o gustare! Asta nici n-ar fi de fapt ceva grav! Traficarea notelor și mediilor la bac se face „personalizat” și în secret, atât pe candidat, cât și pe corector!
destul de rau daca se fac in secret de ce nu poate primi fiecare elev cea ce merita nu cea ce taticul si mamica baga in buzunar,pana cand vor exista aceste inselaciuni?din aceasta cauza merge tara spre,, inapoi,,,ca racul!