Cei mai buni absolvenți de clasa a patra din județ vor studia, începând din toamnă, în cadrul Colegiului Național Silvania, cel mai prestigios liceu din Sălaj.
După cum susţine Vasile Bulgărean, începând cu şcolar 2016-2017, la CNS Zalău va funcţiona o clasă a V-a cu 28 de elevi. Pentru locurile puse la bătaie, s-au înscris în competiţia de departajare 58 de elevi din judeţ. Aceştia au avut de rezolvat un test de aritmetică, candidaţii care au obţinut cele mai mari punctaje fiind selectaţi să facă parte din clasa de elită.
Potrivit sursei citate, 15 dintre elevii noii clase au absolvit ciclul primar la Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu” din Zalău (15 elevi), câte cinci vin din băncile Şcolii Gimnaziale „Gheorghe Lazăr” Zalău şi ale Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Zalău, unul, de la Şcoala Gimnazială „Corneliu Coposu” Zalău, unul, de la Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău şi un altul, de la Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău.
Şapte dintre candidaţi au reuşit să obţină punctajul maxim la testul de artimetică. Patru dintre ei provin de la „Simion Bărnuţiu”, doi au absolvit la „Eminescu”, iar unul, la „Avram Iancu”.
„Am înfiinţat această clasă pentru a oferi elevilor şansa de a se forma de timpuriu pentru performanţă, dar şi pentru a crea o pepinieră pentru concursurile şcolare. În ciclul gimnazial nu se pune accent pe partea practică a materiilor reale. Întrucât unitatea noastră de învăţământ dispune de laboratoare extrem de bine dotate, ne-am gândit că putem asigura, astfel, condiţiile necesare micilor elevi pentru a nu fi dezavantajaţi la competiţiile şcolare unde partea teoretică este completată de cea practică. Trebuie să ne adaptăm noului, pentru a putea promova cum se cuvine excelenţa în educaţie. Ar fi fost păcat să nu îi strângem la un loc pe cei care doresc să facă performanţă”, ne-a declarat Bulgărean.
Da’ o grădiniță de excelență nu face CNS? Să cheme psihologi și să-i selecteze de la groapa cu nisip „pe cei care doresc să facă performanţă”.
foarteeee interesant!!!! de ce pana acum nu s-a facut? a terminat fiica lui bulgarean clasa a 4-a si i-a facut taticul clasa!! rusine! asta de ce nu a declarat?
Un experiment similar a avut loc si in anii 80 dar fara succes, n-au rezistat prichindeii printre golanii de liceu. Ma indoiesc ca dupa ce termina fata lui tata gimnaziul experimentul va merge mai departe!
Eram elev la LMF in acea perioada.
A fost o clasa pierduta la propriu.
Nu aveau referinta in copii de varsta lor, nefiind clase paralele.
Profesorii nu stiau cum sa se ocupe de niste copii atat de mici, iar programa scolara nu le era deloc la indemana.
Mai mult a incurcat pe toata lumea.
Și acești copilași să facă parte și din clasele de excelență? ? Vai de ei, copii fără copilărie, cred!
dacă poate, ii face, ce nu face tata cu putere de dragul copilului , nu numa el, toti is asa. numai uitati-va!
in Romania este coruptie peste tot. unii din sistemul de educatie se mira, daca tu nu iei mita, atentie sau cum se mai cheama. nu iei atentii cadouri? asa li se pare de normal, extraordinar
Autorul articolulul a aplicat teste tuturor absolventilor de clasa a IVa de isi permite sa-i numeasca ,,cei mai buni absolventi ai claselor a IVa” si a facut ierahizarea elevilor?Cum să scrii asa ceva, cand testul s-a aplicat doar elevilor care s-au inscris la acel examen(doar 58). Si deja le-ati pus eticheta de ,,mici genii”? Ingrozitor scris acest articol, dar felicitari copiilor si cadrelor didactice .Mult succes!
Pai, d-na invatator, cam… Da, sunt cei mai buni! Iar concursul in sine face volens-nolens o ierarhizare. Cei mai buni din judet vor alcătui aceasta clasa de elita. Pot participa toti elevii, conditia e sa invete si sa studieze mai mult, sa.munceasca mai mult decât ceilalti care poate stau pe internet sau bat maidanele in timp ce astia 30 pun burta pe carte. Ce vi se pare atat de îngrozitor in faptul ca exista elevi buni, foarte buni si CEI mai buni?
Ești prost.
N-ati inteles mai nimic.
În Iași, fiecare colegiu are 2,3 clase care se formează în urma unor concursuri foarte grele, la care participa în jur de 500 de copii. Nivelul claselor în gimnaziu este foarte mare. Anul acesta în Iași au fost 26 de copii care au luat nota 10 la examenul de evaluare.