Bune practici in Gradinita Prichindel

Bune practici in Gradinita  PrichindelMediul in care copilul se naste, traieste primii ani ai vietii, se dezvolta si se formeaza pentru viata este familia.

Invatarea primelor comportamente sociale, prin imitatie si prin interactiune, se produce in primii ani ai copilariei si e dependent de tipul relatiei lor din familie. Desi s-a stiut intotdeauna ca familia ne influenteaza, acum descoperim ca aceasta influenta este mai mare decat ne-am inchipuit. Ceea ce cred parintii despre viata si implinirea ei va determina felul in care isi vor creste copiii.

Modul in care sunt crescuti contribuie la formarea conceptiei fundamentale a copiilor despre ei insisi. Nimic nu este mai important. Toate optiunile lor depinde de viziunea lor asupra propriilor lor persoane. Dar exista o criza a familiei in ziua de azi care tine de regulile noastre de crestere a copiilor si de procesul desfasurat de-a lungul mai multor generatii prin care familiile perpetueaza aceste reguli.

Astfel d-nele educatoare: Botis Mariana , Merca Sorina , Petris Flavia, Dumuta Mihaela, Roja Voichita, Iepure Anca au venit in sprijinul parintilor prin derularea programului Educati asa! cu 30 de parinti constituind 3 grupe in 5 sedinte, una pe saptamana pe o perioada de 10 saptamani. Aceste cursuri sunt un mod de informare educationala preventiva si de sprijin acordat parintilor, iar acest scop in general este de a realiza relatii bune intre parinte si copil, prevenirea unor probleme grave de educatie, a unor probleme de comportament, iar ca scopuri specifice, d-nele educatoare, in calitate de instructor de parinti reusesc sa-i faca pe parinti sa inteleaga ca ei pot influenta si conduce comportamentul propriilor copii prin insusirea abilitatilor de baza de care au nevoie pentru a influenta efectiv comportamentul copiilor, iar aceste abilitati sa conduca la rezultate, astfel in cat sa nu aiba un revers negativ, cazuri de violenta si abuz, sa aiba ca rezultat familii care folosesc metode si procedee eficiente de educatie comparativ cu situatiile actuale, adica mai multa atentie pozitiva, aprecieri si recompense, mai putine pedepse fizice atunci cand copiii incalca regulile si limitele si sporirea alternativelor de negociere.

Pana la ora actuala, putem sa ne mandrim cu 80 de parinti instruiti si cu o vizibila imbunatatire in comportamentul copiilor si a relatilor dintre parinti si copii, educatoare si parinti. Indemn pe toti parintii sa urmeze aceste cursuri si, in aceeasi masura, pe instructorii de parinti sa ne urmeze exemplul.

Leave a Comment