Aproape 600 de absolvenţi de liceu din Sălaj s-au înscris pentru cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat. Potrivit informaţiilor primite de la Marcel Lucaciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, mai exact este vorba de 599 de candidaţi, aparţinând atât promoţiei curente cât şi celei anterioare. „Precizăm că acest număr este unul provizoriu, întrucât elevii claselor a XII-a/ sau a XIII-a care au rămas corigenţi îşi vor susţine examenele de corigenţă în zilele de 5, 6 şi 7 august, urmând ca în 8 august, cei care au promovat examenele să se înscrie şi ei la această nouă sesiune de Bacalaureat”, a subliniat reprezentantul ISJ Sălaj.
Examenele sesiunii de toamnă se vor desfăşura în trei centre, respectiv Colegiul Naţional „Simion Bărnuţiu” Şimleu Silvaniei, acestuia fiindu-i arondate unităţile: Liceul Tehnologic „Cserey-Goga” Crasna, Liceul Tehnologic Nr.1 Nuşfalău, Liceul Tehnologic Nr.1 Sîg, Liceul Tehnologic Nr.1 Sărmăşag, Colegiul Naţional „Simion Bărnuţiu” Şimleu Silvaniei, Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” Şimleu Silvaniei, Liceul Tehnologic „Ioan Ossian” Şimleu Silvaniei, în Zalău, Colegiul Tehnic „Al. Papiu Ilarian” Zalău, cu unităţile arondate: Liceul Tehnologic „Gheorghe Pop de Băseşti” Cehu Silvaniei, Colegiul Naţional „Silvania” Zalău, Colegiul Tehnic „Al. Papiu Ilarian” Zalău, Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău, Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău, Liceul Ortodox „Sf. Nicolae” Zalău, Liceul Reformat „Wesselenyi” Zalău, Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” Zalău, Liceul Tehnologic „Voievodul Gelu” Zalău şi Liceul Tehnologic „Gheorghe Şincai” Zalău. În Jibou, centrul de examane a fost stabilit la Liceul Tehnologic „Octavian Goga” Jibou, fiindu-i arondate unităţile liceale: Liceul Tehnologic Nr.1 Gîlgău, Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” Hida, Liceul Tehnologic „Ioachim Pop” Ileanda, Liceul Tehnologic „Octavian Goga” Jibou, Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu” Jibou şi Liceul Tehnologic Nr.1 Surduc.
Lucrările vor fi corectate la API Zalău
Probele scrise vor debuta în 25 august, cu proba la limba şi literatura română, urmând ca în 26 august, elevii aparţinând minorităţilor naţionale să susţină testarea la limba maternă. Proba obligatorie a profilului se va desfăşura în 27 august, iar cea la alegere a profilului şi specializării, în 29 august. Primele rezultate vor fi afişate în 1 septembrie, până la ora 12, iar depunerea contestaţiilor se va putea face în aceeaşi zi, în intervalul orar 12 -16. Contestaţiile vor fi rezolvate în zilele de 2 şi 3 septembrie, iar rezultatele finale se vor publica în 4 septembrie.Centrul Zonal de evaluare a lucrărilor va fi la Colegiul Tehnic „Al. Papiu Ilarian” Zalău.
În anul precedent, peste 800 de absolvenţi de liceu din Sălaj s-au înscris pentru sesiunea de toamnă a Bacalaureatului. Din totalul celor înscrişi, cinci candidaţi au fost din alte judeţe, iar restul, respectiv 797, din Sălaj. Dintre absolvenţi sălăjeni, 597 au aparţinut promoţiei curente, iar 201 au fost din promoţiile anterioare.
Examenele scrise s-au desfăşurat în trei centre, respectiv la Liceul Tehnologic “Voievodul Gelu” din Zalău, la Colegiul “Iuliu Maniu” din Şimleu Silvaniei şi la Liceul Teoretic”Ion Agârbiceanu” din Jibou, iar centrul de evaluare a fost stabilit la Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian” Zalău.
După sesiunea de toamnă de anul trecut, Sălajul s-a situat în primele zece judeţe cu cea mai mare promovabilitate. Procentul cel mai ridicat de promovare a fost înregistrat, înainte de rezolvarea contestaţiilor, în judeţele Arad – 35,9 la sută, Tulcea – 31 la sută, Buzău – 30,9 şi Suceava – 30,4 la sută. În toate celelalte judeţe procentele s-au situat sub 30 la sută, cele mai mici fiind în judeţul Ilfov – 9,8 la sută, Constanţa – 12,3 la sută, Vâlcea – 13 la sută, Ialomiţa – 13,7 la sută. Cu un procent de 25,6 la sută, Sălajul a fost al zecelea judeţ din ţară cu cea mai mare promovabilitate al examenului de bacalaureat, sesiunea de toamnă.
in invatamantul romanesc se preda continuu in fiecare ora se preda lectie noua nu se aprofundeaza nimic -te mai miri de rezultate ? rusine profesorilor care predau materii fara niciun rost si pun accent pe materia lor cum ca ar fi; foarte ; importanta
cei care sunteti inspectori faceti ceva spuneti realitatile din teritoriu si nu mai periati pe nimeni ca sa va tineti de scaun ,,,,,,,,,,,,,,nu se invata pt ca e foarte multa toceala,trebuie invatata materia mecanic,in asa ceva consta invatamantul ,,,rusine