Zi de sărbătoare pentru aproape 1.800 de elevi sălăjeni pentru care sună, în aceste zile, ultimul clopoţel. Într-o atmosferă încărcată de emoţii, zâmbete, lacrimi şi amintiri, absolvenţii şi-au luat rămas-bun de la profesorii care le-au îndrumat paşii în ultimii patru ani şi de la colegii cu care au împărţit atât momente frumoase, cât şi clipe dificile.
Dincolo de tristeţea despărţirii, tinerii au pornit, astfel, pe un nou drum, cu optimism şi speranţă. „Vă încurajăm să continuați să învățați, să vă lărgiți orizonturile și să încercați să excelați în domeniile în care veți profesa. Probabil că mulți sunteți cuprinși de un sentiment de tristețe, având impresia că totul s-a terminat. În ciuda acestui fapt, trebuie să conștientizați că abia acum începe totul. Liceul a avut rolul de a vă aduce până aici. De azi înainte voi sunteți cei pe care părinţii, dascălii şi societatea se vor putea baza. Ne dorim ca tot ce aţi învăţat până acum să vă fie de folos, să vă deschidă drumuri în viaţă și să vă ajute să nu vă abateţi de la tot ce înseamnă educaţie, bine şi moral. Suntem convinși cã sunetul clopoţelului îl veți duce cu voi peste tot, ca un ecou ce se va auzi de fiecare dată când veți simți nevoia să vă reîntoarceți, măcar sufletește, la noi. De fapt, cu adevărat din liceu nu plecăm niciodată. A pleca înseamnă a te întoarce cu spatele şi a începe să păşeşti în sens opus, iar noi rămânem cu faţa spre voi şi nici sensul în care mergem nu se schimbă. Deci, nu plecăm, ci doar nu ne oprim. Indiferent ce drum alegeți, nu uitați să fiți mereu sinceri, demni, cinstiți cu voi inșivă și cu cei din jur, curajoși și perseverenți! Vă dorim un drum bun în viaţă, să reuşiţi la examenele ce vă stau înainte, în instituţiile în care vă veţi continua studiile”, le-a transmis inspectorul şcolar general Maria Pop.
La Colegiul Naţional „Silvania” Zalău, nu mai puţin de nouă clase de elevi au trăit joi, 24 mai, emoţiile despărţirii. În cadrul festivităţii prilejuite de acest eveniment, directorul unităţii şcolare, Vasile Bulgărean, a subliniat că unul dintre artizanii Marii Uniri, Iuliu Maniu, s-a numărat printre absolvenţii acestei instituţii, în 1890.