Tabără de matematică la Hereclean

Luni a început a III-a ediție a Taberei de matematică, proiect ce are loc la Școala din Hereclean și care își propune să adune elevi de gimnaziu (clasele a VI-a și a VII-a) care doresc să își fixeze noțiuni din matematică, sau pur și simplu să se pregătească din timp pentru Evaluarea Națională. Coordonatoarea proiectului, profesoara Pârjea Nicoleta, reușește anual să atragă elevi nu doar din școala din localitate, dar și din școlile din municipiu. Sunt de lăudat atât faptul că aceste activități se desfășoară pe bază de voluntariat, cadrele didactice figurând în concediu în această perioadă; cât și maturitatea cu care își tratează viitorul acești copii care vin să facă matematică, nu din obligație, ci din propria dorință de a deveni mai buni.

Din experiența anilor trecuți, putem spune că marele merit al proiectului este că activitățile sale se desfășoară într-un context relaxat și informal, reușind astfel să îndepărteze mult din ceea ce ține de presiune, emotivitate sau  stres pentru elevi, lucruri pe care mulți dintre noi le asociem cu examenele sau cu notarea. În timpul taberei de matematică atmosfera este una amicală, în pauze copiii discută la o înghețată și un pahar de suc, se cunosc povestindu-și unul altuia planurile de vacanță sau întâmplări de la școală. În aceste patru zile ale proiectului elevii învață altfel, ei comunică mai mult, se joacă, propun soluții proprii pentru problemele date, sau compară metodele de rezolvare promovate în școlile de unde provin participanții la tabără.

Pe scurt, tabăra este un câștig pentru elevi și pentru școală, rezultatele la Evaluarea Națională îmbunătățindu-se semnificativ la Școala Hereclean în urma activităților suplimentare desfășurate în anii trecuți.

prof. Dan Dinistrianu

Foto: eleva Pop Antonia, din clasa a VIII-a, discutând subiectul de anul acesta de la Evaluarea Națională cu viitorii absolvenți.

One Thought to “Tabără de matematică la Hereclean”

  1. […] se desfășoară pe bază de voluntariat, cadrele… Articolul Tabără de matematică la Hereclean apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment