Ziua de 9 octombrie a fost stabilită de către Guvernul României ca zi solemnă de comemorare a victimelor Holocaustului. Această pată neagră din istoria recentă a omenirii ne aduce aminte de cele peste 6 milioane de evrei, victime ale regimului nazist și ale colaboratorilor. În anul 1941 la 9 octombrie a început deportarea evreilor din Bucovina în Transnistria, în timpul regimului antonescian.
Educația despre problematica Holocaustului este un deziderat al Muzeului Holocaustului de la Șimleu Silvaniei. Ca în fiecare an, alături de cadre didactice și elevi, s-au organizat în această perioadă o serie de vizite, ore de istorie și întâlniri tematice în diverse instituții din Sălaj. O primă întâlnire a avut loc în localitatea Ip, la Școala Gimnazială, în prezența a peste 70 de elevi și profesori. A doua etapă, a avut loc la Școala nr. 1 din Aghireș, unde a fost prezentată platforma educațională Eternal Echoes și a fost stabilit un proiect comun de vizitare a muzeului.
Tot în această perioadă au avut loc vizite la Muzeul Holocaustului de la Șimleu Silvaniei, a elevilor și cadrelor didactice din Măieriște, Giurtelecu Șimleului, Chieșd si Șimleu. Proiectele educaționale vor continua și în perioada următoare, prin prezentări ale principalelor sărbători iudaice și ateliere tematice despre alte elemente tradiționale evreiești.
M. S.
[…] Ziua de 9 octombrie a fost stabilită de către Guvernul României ca zi solemnă de comemorare a victimelor Holocaustului. Această pată neagră din istoria recentă a omenirii ne aduce aminte de cele peste 6 milioane de evrei, victime ale regimului nazist și ale colaboratorilor. În anul 1941 la 9 octombrie a început deportarea evreilor din Bucovina în Transnistria, în timpul regimului antonescian. Educația despre problematica Holocaustului este un deziderat al Muzeului Holocaustului de la Șimleu Silvaniei. Ca în fiecare an, alături de cadre didactice și elevi, s-au organizat în această… Citeste mai mult […]
[…] CITESTE MAI MULTE DESPRE ACEASTA STIRE […]
[…] Ziua de 9 octombrie a fost stabilită de către Guvernul României ca zi solemnă de comemorare a victimelor Holocaustului. Această pată neagră din istoria recentă a omenirii ne aduce aminte de cele peste 6 milioane de evrei, victime ale regimului nazist și ale colaboratorilor. În anul 1941 la 9 octombrie a început deportarea evreilor din Bucovina în Transnistria, în timpul regimului antonescian. Educația despre problematica Holocaustului este un deziderat al Muzeului Holocaustului de la Șimleu Silvaniei. Ca în fiecare an, alături de cadre didactice și elevi, » Mai multe detalii […]