Ziua Drapelului Naţional va fi marcată marți, 26 iunie la Zalău, începând cu ora 9, ceremonialul militar precum şi cel religios urmând să aibă loc pe platoul central din fața Prefecturii. Evenimentul este organizat de către Instituţia Prefectului Sălaj, Consiliul Judeţean Sălaj şi Primăria Zalău, în colaborare cu instituţiile abilitate. Ziua Drapelului a fost instituită în anul 1998, pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluţionar a decretat ca Tricolorul să reprezinte steagul naţional al tuturor românilor. Drapelul tricolor, simbolul României, trebuie arborat în mod permanent pe edificiile şi în sediile autorităților şi instituţiilor publice, la sediul partidelor politice, al sindicatelor, al instituţiilor de învăţământ şi cultură, la punctele pentru trecerea frontierei, precum şi la aeroporturile cu trafic internațional.
Ca pavilion, este permanent arborat pe navele de orice fel şi alte ambarcaţiuni ce navighează sub pavilion românesc. Potrivit uzanţelor de protocol, drapelul României se arborează la sediul misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale statului român din străinătate, precum şi la reşedinţa şefilor misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare. De asemenea, drapelul României se arborează sub formă de fanion, pe mijloacele de transport ale şefilor de misiuni diplomatice şi oficii consulare române, în deplasările oficiale ale acestora, potrivit aceloraşi uzanţe. Temporar, drapelul României se poate arbora cu prilejul zilei naționale a României şi al altor sărbători naţionale, în locurile publice stabilite de autorităţile locale; cu ocazia festivităţilor şi ceremoniilor oficiale cu caracter local, național şi internaţional, în locurile unde acestea se desfăşoară.
De asemenea, trebuie arborat cu prilejul vizitelor oficiale întreprinse în România de şefi de stat şi de guvern, precum şi de înalte personalităţi politice reprezentând principalele organisme internaţionale interguvernamentale, la aeroporturi, gări, porturi şi pe diferite trasee. Drapelul mai este arborat cu ocazia desfăşurării competițiilor sportive, pe stadioane și alte baze sportive, şi în timpul campaniilor electorale, la sediul birourilor, comisiilor electorale şi al secţiilor de votare. În cadrul ceremoniilor militare, drapelul este arborat conform regulamentelor militare.