Aproximativ 40 de poştaşi au pichetat, joi dimineaţă, sediul Oficiului Judeţean de Poşta Sălaj, protestând faţă de refuzul administraţiei de găsi soluţii pentru revendicările lor. Pentru a nu afecta activitatea poştală, manifestarea a fost organizată la ora 8, cu o oră înainte de începerea programului de lucru. Protestatarii au cerut creşterea salariilorcu 20 la sută, plata orelor suplimentare, asigurarea de consumabile, achiziţionarea de uniforme şi genţi poştale, precum şi angajarea de personal pe locurile vacante.
„Din păcate, tot ce am primit până acum sunt simple promisiuni, aşa că am decis să respectăm calendarul protestelor. Vrem salarii decentre, răspundere şi performanţă managerială”, ne-a declarat Călin Balog, preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) – Filiala Sălaj, adăugând că următoarea acţiune prin care sindicaliştii speră să-i determine pe oficialii Companiei Naţionale să le soluţioneze problemele o reprezintă greva foamei pe durată nelimitată. Liderul sindical sălăjean se va număra printre lucrătorii poştali care vor recurge la această măsură extremă începând din 19 mai. „Sunt dispus să intru în greva foamei, dacă administraţia Poştei Române nu va ţine cont de nemulţumirile noastre. Sper, totuşi, ca problemele să se rezolve până atunci şi să nu fim nevoiţi să apelăm la astfel de măsuri extreme”, a precizat Balog.
Potrivit spuselor sale, mai mult de jumătate dintre salariaţii care lucrează în mediul rural sunt încadraţi cu salariul minim pe economie, deşi numără peste 30 de ani de vechime în sistem. În plus, angajaţii sunt puşi în situaţia de a asigura, lună de lună, din propriile buzunare, bani pentru desfăşurarea activităţii poştale, în timp ce lefurile lor au rămas neschimbate din 2010.