Un sortiment de vin spumant produs în Carastelec a fost ales recent pentru o demonstrație de „fine dining” la singurul restaurant cu două stele Michelin din Europa Centrală. Este vorba despre vinul spumant “Carassia”, prezentat la evenimentul culinar organizat de restaurantul de lux „Onyx” din Budapesta, Ungaria. Echipa localului a pregătit un meniu special, fiecare preparat fiind asociat cu câte un vin spumant. Carassia Blanc de Blancs Magnum a acompaniat un preparat cu carne de vită japoneză Wagyu, piquillo pepper și ierburi proaspete, vinul fiind foarte apreciat de participanții la eveniment. Crama Carastelec este prima cramă din România care s-a axat preponderent pe producția de spumante și vinuri efervescente. Aceasta este situată în apropierea masivului Măgura Șimleului, numită popular „Insula cristalină a Transilvaniei”. Această zonă se remarcă prin solul său aparte, plin de minerale, ce oferă vinurilor rezultate din strugurii cultivați aici eleganță, finețe și rafinament. Crama a luat ființă în anul 2011, suprafața sa viticolă întinzându-se pe 22 de ha. Soiurile de struguri cultivate aici sunt alese special pentru șampanizare. În anul 2017, crama a lansat spumantul „Carassia”, cu struguri produși exclusiv în această regiune. Îngrijirea viei este un proces extrem de important pentru proprietarii acestei crame, ei făcând o selecție riguroasă a strugurilor și o îngrijire a recoltei corespunzătoare. În acest fel, producătorii se asigură că strugurii folosiți pentru producerea spumantelor de sunt de o calitate superioară. Sortimentele Carassia Classic și Carassia Blanc de Blancs au fost premiate, anul trecut, cu medalia de argint la Campionatul Mondial de Champagne și Vinuri Spumante.