După doar şase luni, conducerea Direcţiei Silvice Sălaj a fost preluată, din nou, de Vasile Colciar, înlocuindu-l astfel pe Ioan Romulus Stana. Decizia, după cum a explicat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Dănuţ Fogoş, aparţine Regiei Naţionale Romsilva. „Titular pe acest post este Dorel Oros, însă, după delegarea acestuia la Direcţia Silvică Cluj, în locul său au fost numiţi, pe rând, cu delegaţie, Vasile Colciar, apoi Ioan Romulus Stana, iar acum, din nou, Vasile Colciar. Aceste decizii de numire vin de la nivelul Regiei. Acolo se hotărăşte cine şi pentru cât timp ocupă funcţia de conducere a Direcţiei”, a precizat reprezentantul Direcţiei Silvice Sălaj. Potrivit acestuia, înainte de Stana, Vasile Colciar a condus instituţia mai bine de un an, iar în ceea ce priveşte noua numire, nu se cunoaşte pentru ce perioada va fi. „De la sfârşitul lunii martie, Dorel Oros ocupă definitiv postul de conducere de la Cluj, astfel, probabil, pentru cel de la Zalău, va fi organizat un concurs. Deocamdată se asigură interimatul, însă dacă şi când, precum şi alte detalii, vor fi stabilite de Regie”, a mai completat Fogoş.
Reamintim că Dorel Oros, a preluat, la finele lunii mai a anului 2013, frâiele instituţiei din judeţul Cluj, după ce fostul şef al acesteia, Traian Mariş, a fost trimis în judecată sub acuzaţia de luare de mită. La momentul respectiv, Oros rămânea titular pe postul de la Zalău, fiind delegat pe o perioadă de 60 de zile la Cluj. „Nu a fost dorinţa mea să trec la şefia Direcţiei Silvice de la Cluj. Am răspuns doar unei rugăminţi venite din partea ministrului delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Varga, şi a conducerii Romsilva”, declara la acea vreme Oros, care nu excludea o prelungire a perioadei de delegare.
Sălăjeanul avea o misiune dificilă la Cluj, dat fiind faptul că a preluat conducerea într-un moment delicat. Ancheta procurorilor clujeni a scos la iveală faptul că la nivelul Direcţiei Silvice Cluj existau cotizaţii în stil mafiot, fie pentru menţinerea funcţiilor, fie pentru acoperirea furturilor de material lemnos. Ba mai mult, zona de munte a Clujului se confrunta cu problema defrişărilor masive, în ultimul an în judeţ tăindu-se în jur de 61.000 de metri cubi de lemn. „Rolul meu la Cluj este să gestionez situaţia delicată de aici pe durata delegării, să încerc să aflu adevărul cu privire la problemele semnalate, să coordonez controalele în fondul forestier”, spunea directorul delegat.
Astfel, după plecarea la Cluj a lui Dorel Oros, scaunul de director al instituţiei sălăjene a fost ocupat de către Vasile Colciar, inginer fond forestier, care a fost primul şef al Direcţiei Silvice Sălaj după Revoluţie.
[…] După doar şase luni, conducerea Direcţiei Silvice Sălaj a fost preluată, din nou, de Vasile Colciar, înlocuindu-l astfel pe Ioan Romulus Stana. Decizia, după cum a explicat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Dănuţ Fogoş, aparţine Regiei Naţionale Romsilva. “Titular pe acest post este Dorel Oros, însă, după delegarea acestuia la Direcţia Silvică Cluj, în locul său au fost numiţi, pe rând, cu delegaţie, Vasile Colciar, apoi Ioan Romulus Stana, iar acum, din nou, Vasile Colciar. Aceste decizii de numire vin de la nivelul Regiei. Acolo se hotărăşte cine şi pentru cât timp ocupă funcţia de conducere a Direcţiei”, a precizat …read more […]
inseamna ca Orros s-a obisnuit repede cu sistemul de la cluj daca a decis sa ramana Nas acolo
cica a raspuns unei rugaminti…..adica a stat o saptamana la usa lui Lucia Varga !
Eu cred ca cel mai bun era Roman Titel,ca asta a fost cel mai prost director de la revolutie pana acum,in schimb era foarte supus superiorilor.A fost o gluma,sincer d-l Colcear este un profesionist,omul potrivit la locul potrivit.Felicitari,multa sanatate si putere de munca.
Felicitari, Vasile, si mult succes in cariera! Esti cel mai bun!