Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Sălaj informează că centura de siguranţă are rolul de a proteja pasagerii autoturismului, inclusiv şoferul. O funcţie esenţială a acesteia este aceea că reduce riscul accidentării la coloana vertebrală, întrucât, la momentul impactului, te va ţine nemişcat, în scaunul maşinii, cu spatele drept. De multe ori, conducătorului auto sau pasagerilor le este mai uşor să oprească avertismentul sonor care semnalizează neutilizarea centurii, cuplând centura ”peste scaun”, prin faţa sau spatele acestuia sau folosind un dispozitiv similar cu centura (denumit şi ”adaptor de centură de siguranţă falsă”). Poliţiştii sălăjeni acordă o atenţie deosebită protejării vieţii şi integrităţii corporale şi îi sancţionează pe cei care nu respectă regulamentul în vigoare. Astfel, în urma activităţilor preventive, poliţiştii au aplicat, în perioada ianuarie-mai, conducătorilor auto 1454 de sancţiuni contravenţionale, pentru neutilizarea centurii de siguranţă. ”Centura de siguranţă este aliatul tău! Cuplează corect centura de siguranţă pentru a te asigura că toate şansele de supravieţuire în cazul unui accident sunt ale tale, nu ale scaunului. Alege viaţa! Poartă centura de siguranţă!”, este mesajul transmis de reprezentanții IPJ Sălaj.
Cu ani în urmă, un cunoscut care nu avea centura pusă, la un impact frontal a fost aruncat în sus, și-a rupt gîtul în plafonul mașinii, au rămas soție și doi copii minori. Eu pun centura și cînd merg prin localitate. Însă văd atîția inconștienți fără centură.
CE VORBITI MA OAMENI BUNI IERI AM VAZUT UN COPILASI CU BARBA PE AIRBAG IN DREAPTA , PARINTII CRIMINALI LA ASTFEL DE SITUATII PERMIS 90 DE ZILE SUSPENDAT ASTA TREBUIE