Un adolescent în vârstă de 15 ani din Zalău este cercetat de polițiști după ce, în cursul zilei de joi – 2 februarie, a tâlhărit un minor în vârstă de nouă ani și i-a furat un telefon mobil. Incidentul a avut într-un parc din Zalău, iar imediat după furt telefonul furat a fost abandonat pe o stradă din apropierea parcului. Evenimentul a fost anunțat prin numărul de urgență 112 și imediat în zona cu pricina au ajuns polițiștii de ordine publică din Zalău și cei de la Biroul de Investigații Criminale, care l-au identificat în scurt timp pe adolescentul tâlhar. „Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Sălaj.
Evitați deplasările pe trasee mai puțin circulate
Pe acestă cale pentru prevenirea infracțiunilor de tâlhărie, polițiștii recomandă să evitați deplasările pe trasee situate în zone mai puţin circulate câmpuri, parcuri, şantiere etc. și dacă din diverse motive trebuie să circulaţi după lăsarea întunericului, ocoliţi locurile neiluminate ori în care se află unităţi cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializează băuturi alcoolice (restaurante, discoteci). Este bine ca în astfel de cazuri să fiţi însoţiţi. Când observaţi că sunteţi urmăriţi de un individ sau mai mulţi, deplasaţi-vă prin zone intens circulate, chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului, şi adresaţi-vă primului poliţist întâlnit. Nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare (lănţişoare, brăţări, telefoane mobile atârnate la gât, etc.). Nu consumaţi alcool cu persoane necunoscute sau amici ocazionali şi nu vă lăudaţi faţă de aceştia cu valorile pe care le aveţi la dumneavoastră sau acasă, puteţi rămâne fără ele! Nu vă lăsaţi atraşi în locuri izolate de către persoane care oferă spre vânzare diverse produse/servicii! Evitaţi transportarea unor sume mari de bani dacă nu vă luaţi măsuri de siguranţă corespunzătoare! Polițiștii le recomandă părinților să: discute cu copiii și să-i învețe să recunoască situațiile vulnerabile în care pot fi implicați, să nu relaționeze cu persoane necunoscute și să adopte un minim de măsuri de autoprotecție pe care aceștia să le folosească pentru a nu ajunge în postura de victimă, când se află în colectivități, dar mai ales pe drumul spre casă. „Dacă ați fost victima unei infracțiuni, încercați să rețineți cât mai multe detalii legate de autor și sunați imediat la numărul unic de urgență 112!”, au precizat reprezentanții IPJ Sălaj.
foto cu caracter informativ
[…] Un adolescent în vârstă de 15 ani din Zalău este cercetat de polițiști după ce, în cursul zilei de joi – 2 februarie, a tâlhărit un minor în vârstă de nouă ani Citeste mai mult […]