Șocant! Viespile au omorât un bărbat din Pericei

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din localitatea Pericei a murit marți după-amiază, după ce a fost muşcat de viespi. Acesta era angajatul unei firme de construcţii, care efectua o lucrare la un drum în localitate. „Un muncitor de la o firmă de construcţii făcea o subforare de drum şi a intrat la un cetăţean în curte să bea apă. Cum a deschis fântâna – proprietarul nu prea foloseşte fântâna, pentru că are hidrofor – o familie de viespi care era acolo l-a atacat. Mai multe viespi l-au înţepat, colegii imediat l-au urcat în maşină să-l ducă la spital, dar, din păcate, bărbatul era alergic şi a decedat”, a făcut cunoscut primarul comunei Pericei, Bocidai Csaba. Edilul a povestit că, într-o primă fază, bărbatul a refuzat să fie transportat la spital, însă când colegii săi au văzut că starea de sănătate i se înrăutăţeşte, l-au dus la cea mai apropiată unitate medicală.

Medicul Anca Şteţ, directorul medical al Spitalului Orăşenesc „Prof. dr. Ioan Puşcaş” Şimleu Silvaniei, ne-a relatat că victima a ajuns la camera de gardă la ora 14,25, cu multiple înţepături în zona capului şi a gâtului. „Pacientul era în şoc anafilactic, avea edem glotic, a primit toate îngrijirile medicale conform protocolului, s-a încercat fără succes intubarea lui, însă a intrat în stop cardiorespirator, iar la ora 15 a fost pronunţat decesul”, a precizat directorul medical.
La rândul său, comisarul-şef de poliţie Tincuţa Dumuţa, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, a precizat că polițiștii sălăjeni efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate modul în care s-a petrecut incidentul soldat cu decesul bărbatului.

 

Atenție la albine și viespi!

Trebuie știut că umezeala și căldura din această perioadă favorizează înmulțirea insectelor, ceea ce crește riscul expunerii la înțepături. De obicei, înțepăturile de insecte nu sunt urmate decât de dezvoltarea unor iritații locale de mici dimensiuni, ușor dureroase (albină, viespe, paianjen, furnici) sau pruriginoase (țânțar, purici, musculite), care trec spontan în câteva zile. Există însă și oameni la care o întepătură de insectă,îin special întepătura de albina sau viespe, poate declanșa reacții alergice severe. Alergia se poate manifesta printr-o reacție locală extinsă, o zonă umflată (edem) mai mare la locul de înțepătură, înroșire (eritem), mâncărime (prurit), ce persistă câteva zile. În situațiile mai severe poate apărea senzație de respirație dificilă, o erupție cutanată generalizată, la distanță de locul înțepăturii, amețeală, scăderea brutală a tensiunii arteriale, pierderea conștienței. Toate acestea se încadrează în tabloul de șoc anafilactic, ce poate fi amenințător de viață, dacă nu se aplică măsuri urgente de tratament.

Leave a Comment