În perioada 18 – 21 decembrie, peste 500 de elevi din județ s-au întâlnit cu polițiștii în cadrul activităților dedicate programului național „Şcoala Altfel”. Cei mici au aflat numeroase informații utile legate de modul în care pot preveni delincvența juvenilă, bullying-ul și consumul de substanțe interzise.
De asemenea, tematica prezentată de oamenii legii a vizat și informări legate de prevenirea consumului de alcool, prevenirea și reducerea faptelor de violență verbală, fizică, emoțională, sexuală, socială, culturală și cibernetică – cyberbullying, prevenirea comportamentelor antisociale, răspunderea penală a minorilor, prevenirea portului fără drept de obiecte periculoase, prevenirea victimizării prin accidente rutiere și prevederile legale privind operațiunile cu obiecte pirotehnice.
Pentru reducerea riscului de implicare a micilor participanţi la trafic în accidente de circulaţie, poliţiştii rutieri le-au explicat semnificaţia indicatoarelor, a marcajelor rutiere şi a semnalelor poliţiştilor rutieri. La finalul prezentării elevii au aflat cum să traverseze corect strada şi cum să circule pe drumurile publice.
În activitățile preventive derulate pe parcursul acestei săptămâni în școlile din Zalău, Șimleu Silvaniei, Băbeni, Ciocmani, Valcău și Șamșud, elevii au fost implicaţi într-o serie de jocuri educative, concursuri interactive cu caracter educativ – preventiv și sesiuni de informare adaptate special pentru ei. De asemenea, tinerii au avut posibilitatea să observe o parte din obiectele și aparatura aflate în dotarea oamenilor legii: trusa criminalistică, autospeciala poliției rutiere și autoturismele de serviciu din dotarea poliţiştilor sălăjeni. Cei mici au asistat la o demonstrație de amprentare, la prezentarea mijloacelor specifice de intervenție și a echipamentului luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale.
[…] În perioada 18 – 21 decembrie, peste 500 de elevi din județ s-au întâlnit cu polițiștii în cadrul activităților dedicate programului național „Şcoala Altfel”. Cei mici au aflat numeroase informații utile legate de modul în care pot preveni delincvența juvenilă, bullying-ul și consumul de substanțe interzise. De asemenea, tematica prezentată de oamenii legii a vizat și informări legate de prevenirea consumului de alcool, prevenirea și reducerea faptelor de violență verbală, fizică, emoțională, sexuală, socială, culturală și cibernetică – cyberbullying, prevenirea comportamentelor antisociale, răspunderea penală a minorilor, prevenirea portului fără drept… Citeste mai mult […]
Speram ca fac instruire, cursuri și probe practice ptr păcănele, consum de etnobotanice și alte activități “utile” ! Sa speram totodata ca Ministerul Educației va elabora manuale și metodologii de a invata aceste activități in “România Educata”! Nu teste PISA!!!
Să sperăm că parlamentul își va face datoria să dea legi dure împotriva consumului de droguri, alcohool, fumat pt elevii minori , altfel apă de ploaie ca și cu pliantele antidrog