”Rudele domnului prim procuror Crin Bologa n-au fost, nu sunt și nu vor fi cercetate în acest dosar”. Declaraţia aparţine lui Dan Buduşan, procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Sălaj. Aceasta fost făcută în cadrul conferinţei de presă de luni, 2 noiembrie, în cadrul căreia au fost prezentate noi amănunte despre grupul infracţional care măsluia aparate de tip slot – machine din diverse localuri, aflate atât în Sălaj cât și în Maramureș. Procurorul şef a ţinut, încă de la începutul conferinţei, să dezmintă, informaţiile publicate, la sfârşitul săptămânii trecute, de către agenţia de ştiri Mediafax, potrivit cărora, citând surse judiciare, printre cei cercetaţi în acest dosar s-ar afla şi doi nepoţi ai prim procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj. ”Rudele domnului prim procuror Crin Bologa n-au fost, nu sunt și nu vor fi cercetate în acest dosar”, a subliniat Dan Buduşan.
Reamintim că, în cursul zilei de joi, 29 octombrie, au fost efectuate 97 percheziţii domiciliare în judeţele Sălaj şi Maramureş, în cadrul unei acţiuni ce a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea de infracţiuni informatice şi economice în domeniul jocurilor de noroc. Din gruparea specializată în modificarea softurilor aparatelor și infracțiuni economice fac parte, potrivit procurorilor, 70 de persoane, dintre care 52 sunt patroni de localuri. Astfel, pe de altă parte, conform altor surse judiciare, cercetate în acest dosar ar fi chiar rudele procurorului șef al DIICOT Sălaj. Este vorba, se pare, despre două rude mai îndepărtate care dețin localuri în care au funcționat „păcănele” măsluite și care au calitatea de suspecți în acest dosar. De asemenea, tot calitate de suspect, potrivit acelorași surse, ar avea şi un nepot al inspectorului șef al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, care ar fi proprietar de local, în care au fost găsite aparate de jocuri de noroc cu softul modificat.
Grupul infracţional era condus de Stelian Danco și Radu Ciascai, pentru care lucrau câte trei bărbați care modificau softurile, respectiv: Claudiu Coman, Remus Paneş, Paul Covaci, Alexandru Gâlgău, Kiczel Robert şi Ionuţ Crişan. În prezent, cei opt se află în arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.
Procurorii au ţinut să precizeze că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
si ,dar se pare ca nici nu este !!!!!!!o lasam asa in coada de peste sa creada fiecare ce vrea !!!!!