Lansări de carte, omagieri, discuții pe teme literare, momente muzicale, toate aceste ingrediente au transformat Zilele „Caiete Silvane” într-un adevărat regal literar.
Zilele „Caiete Silvane” au început joi și au cuprins întâlniri cu scriitori din Sălaj și alte județe, expoziția de fotografie „Oamenii satelor”, lucrări realizate de Patricia Toma, o conferință susținută de etnologul Camelia Burghele, prezentări de carte și dezbateri scriitoricești. Programul de vineri al evenimentului a început cu discuții literare la Colegiul Național „Silvania”, la Liceul Ortodox „Sfântul Nicolae” și la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian”, elevii asistând la prezentări și dezbateri scriitoricești alături de autori consacrați din Sălaj, dar și din alte județe. Începând cu ora 16, în sala Porolissum au avut loc lansări, prezentări de carte și reviste, lecturi publice, dar și intermezzouri muzicale cu profesori și elevi de la Școala Populară de Arte și Meserii. Unul dintre momentele cele mai importante ale zilei a fost „Viorel Mureșan – 70. Omagierea poetului la împlinirea vârstei de 70 de ani” și lansarea cărților „Monede în aer”, Editura Caiete Silvane, 2023 și „Poarta de fildeș”, Editura Caiete Silvane, 2023, ambele scrise de poetul Viorel Mureșan. Tot cu această ocazie a fost lansat și suplimentul revistei „Caiete Silvane”: Viorel Mureșan – 70. Programul a continuat cu lansarea romanului „Fata Măriuței”, volum scris de Doina Ira-Tăutan. Romanul are în centrul atenției povestea Măriuței și viața grea prin care trece, încercările la care este supusă, calea pe care o urmează, dorința de libertate, de ieșire de sub autoritatea mult prea dură a părintelui. Este un roman apărut la Editura Caiete Silvane. A urmat lansarea volumului „Sosia”, carte scrisă de scriitorul Viorel Gheorghe Tăutan. Cu o sală aproape plină, scriitori veniți din alte județe au apreciat momentul cultural organizat la Zalău, eveniment care a pus orașul pe harta principalelor evenimente literare din țara noastră. La finalul discursului său, Doina Ira-Tăutan i-a mulțumit lui Daniel Săuca, redactorul șef al revistei Caiete Silvane și managerul Centrului de Cultură și Artă Sălaj, pentru organizarea unui asemenea eveniment și pentru că a reușit să crească atât de mult instituția culturală pe care o coordonează, o instituție care în trecut era într-un oarecare anonimat.
Întregul eveniment s-a bucurat de sprijinul Consiliului Județean Sălaj, Primăriei Municipiului Zalău, Casei de Cultură a Sindicatelor din Zalău, Editurii „Școala Ardeleană”, Instituției Prefectului – Județul Sălaj, Cenaclului literar „Silvania”, Reprezentanței Zalău a Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din România, Asociației culturale „Creart”, Asociației Scriitorilor din Județul Sălaj, Inspectoratului Școlar Județean Sălaj, Colegiului Național „Silvania”, Liceului Pedagogic „Gheorghe Șincai”, Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian”, Liceului Ortodox „Sfântul Nicolae” Zalău, Liceului Tehnologic „Mihai Viteazul” Zalău, Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău, Bibliotecii Județene „Ioniță Scipione Bădescu” Sălaj, Direcției Județene de Cultură Sălaj, Arhivelor Naționale ale României – Serviciul Județean Sălaj, Silvania Șimleu Silvaniei.
[…] Lansări de carte, omagieri, discuții pe teme literare, momente muzicale, toate aceste ingrediente au transformat și a doua zi a a evenimentului cultural Zilele „Caiete Silvane” într-un adevărat regal literar. Programul de vineri al evenimentului a început cu discuții literare la Colegiul Național „Silvania”, la Liceul Ortodox „Sfântul Nicolae” și la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian”, elevii asistând la prezentări și dezbateri scriitoricești alături de autori consacrați din Sălaj, dar și din alte județe. Începând cu ora 16, în sala Porolissum au avut loc lansări, prezentări de carte și reviste,… Citeste mai mult […]
[…] Lansări de carte, omagieri, discuții pe teme literare, momente muzicale, toate aceste ingrediente au transformat și a doua zi a a evenimentului cultural Zilele „Caiete Silvane” într-un adevărat regal literar. Programul de vineri al evenimentului a început cu discuții literare la Colegiul Național „Silvania”, la Liceul Ortodox „Sfântul Nicolae” și la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian”, elevii asistând la prezentări și dezbateri scriitoricești alături de autori consacrați din Sălaj, dar și din alte județe. Începând cu ora 16, în sala Porolissum au avut loc lansări, » Mai multe detalii […]
[…] CITESTE MAI MULTE DESPRE ACEASTA STIRE […]
Felicitari, dragi conjudeteni! Felicxitari, Viorel Tautan, Viorel Muresan! Felicitari pentru ca tineti sau vreti sa tineti stacheta culturii sus! Multumim pentru ca sunteti!
Mulțumesc reverențios, Dorin, și celorlalți care ne-au adresat felicitări și urări de bine!
Da’ ce Sa-Săuca mai e director? Nu și-a dat demisia? A trecut de la PSD la PNL?
Sauca s-a razgandit? Sau e pacaleala de 1 aprilie?