Mariana Popa, lector universitar doctor în cadrul Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie, Educaţie Fizică şi Sport Zalău, din cadrul Universităţii “Vasile Goldiş” Arad, a fost reţinută luni, 20 iulie, fiind acuzată de săvârşirea a şapte infracţiuni de luare de mită. Potrivit rechizitoriul întocmit de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, în cursul anului 2015, în calitate de lector universitar doctor în cadrul Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie, Educaţie Fizică şi Sport Zalău din cadrul Universităţii “Vasile Goldiş” Arad şi de coordonator al lucrărilor de licenţă, a pretins şi primit sume de bani de la un număr de şapte studenţi, pentru care era profesor coordonator, în schimbul cărora le-a transmis în format electronic prin e-mail lucrări de licenţă gata întocmite, studenţii neavând nicio contribuţie la realizarea lor.
În cursul zilei de luni, 20 iulie, s-a dispus reţinerea Marianei Popa pe o durată de 24 de ore, urmând a fi prezentată cu propunere de arestare preventivă, judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sălaj.
Potrivit anchetatorilor, cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.”Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au menţionat procurorii sălăjeni. Potrivit acestora, marţi, 21 iulie, a fost sesizată instanţa cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, aceasta fiind admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sălaj.
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii – Direcţia Judeţeană Sălaj, Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sălaj, Serviciul Judeţean Anticorupţie Satu Mare, Serviciul Judeţean Anticorupţie Arad, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Menumorut Voievod” Sălaj şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj.
Mariana Popa, în vârstă de 62 de ani, este încadrată la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”, filiala Satu Mare, la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, catedra de Psihologie, din 2003, an în care s-a mutat în oraşul Satu Mare, potrivit CV-ului său, postat pe site-ul instituţiei de învăţământ.
No boss! Buna treaba! Oare cati mai sunt ca si doamna profesoara?
Asa se trec examenele si se iau masteratele la Goldis si Spiru care sunt doar doua „fabrici” de diplome si tantalai.
Aurica Grec pe unde esti?
300 de euro proiectul, cam scump !
Coruptia e un cancer social. Asa sa pateasca toti coruptii.
Si cati „diplomati” (In sensul ca oameni cu diplome de licenta) a fabricat Goldisul in doua decenii? Si cati dintre ei s-au cocotat in functii sau au inaintat in grad: de la portar la director, de la arhivar la Sef Mare, de la femeie de serviciu – la directoare etc. Va rog sa vedeti cv-rile somitatilor locale.
sau de la femeie de serviciu la viceprimar
Dar cei care dau ore acasa si nu platesc nimic la stat cum se numeste?