Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj se vor concentra şi în acest an pe combaterea infracţionalităţii în ceea ce priveşte achiziţiilor publice, pentru că în acest domeniu fenomenul corupţiei este întins şi influenţează foarte mult viaţa cetăţenilor, a declarat prim-procurorul Crin Bologa. „În situaţiile în care vom avea rezultate, vom încerca să recuperăm banii şi să aplicăm confiscarea extinsă”, a precizat Bologa.
Confiscarea extinsă reprezintă o măsură de siguranţă introdusă în sistemul de drept penal român prin Legea nr. 63/2012, un instrument pus la dispoziţia instanţelor judecătoreşti în scopul combaterii eficiente a criminalităţii şi, în special, a criminalităţii organizate. Mai exact, procurorii vor putea compara veniturile obţinute de către inculpaţi în ultimii cinci ani şi averea lor şi a rudelor apropiate (soţ/soţie, părinţi), pentru a vedea dacă avuţia este mai mare decât veniturile. „Dacă dovedim că inculpatul respectiv a săvârşit anumite infracţiuni, lui îi revine proba de a dovedi că diferenţa de avere provine din surse corecte, din surse legale. Dacă dovedim că o persoană a săvârşit o faptă aducătoare de bani, luare de mită în mod repetat sau abuz în serviciu, spre exemplu, şi că în ultimii cinci ani averea depăşeşte cu mult veniturile licite, atunci putem solicita instanţei confiscarea extinsă, indiferent la cine se află bunurile respective”, a explicat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.
Criminalitate organizata-infractiuni facute in comun de mai multe persoane.Autosesizati-va in privinta averilor strigatoare la cer dobandite de unii primari, politisti,medici,padurari..(toti bugetari!) si sa se confiste cele ilicit dobandite.Coruptia apare prin amestecul politicului in problemele economice.Ca atare politicul influenteaza activitatea in justitie pentru a se perpetua activitatea ,,miliardarilor de carton” inregimentati politic..Am zis!
In ultimi 24 de ani,in jud.Salaj, cati bani au fost confiscati de la cei vinovati de activitati ilicite? Sau judetul nostru este atat de sarac incat noi nu avem oare „baroni locali”? Probabil toate viloacele de neam prostit si masinoacele supra bengoase sunt justificate de proprietari,la ultimul banut,pana la a saptea semintie! Sa fie primit!!!!
Este încurajator faptul că Parchetul Sălaj se ocupă de confiscarea averilor ilicite.
Nu este un lucru deloc uşor să te apuci de confiscat averi ilicite într-un regim cică „democratic” care a avut ca primă acţiune, în 1990, tocmai anularea L 18, cea cu confiscarea averilor ilicite.
De ce, vă daţi seamă din jaful care a urmat.
Mult succes Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj!