Peste un milion de lei lipsesc din conturile poliţiştilor sălăjeni, după ce statul „a omis” să le mai aloce sumele convenite prin lege pentru achiziţionarea echipamentului de serviciu. Exceptând acest „mic” neajuns, execuţia programului de cheltuieli pentru oamenii legii a fost, anul trecut, de 100 la sută, fiind repartizate instituţiei nu mai puţin de 32 de milioane de lei.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj a făcut public, la prezentarea bilanţului anual de activitate, raportul privind asigurarea financiară a inspectoratului, din analiză rezultând că că instituţia a primit, anul trecut, credite în valoare de peste 32 de milioane de lei. „Suma de 32.723.128 de lei a fost repartizată pe capitole, astfel: 32.529.595 de lei – cheltuieli privind ordinea publică şi siguranţa naţională, 189.958 de lei – cheltuieli pentru asistenţă socială şi pensii şi 3.570 de lei – alte cheltuieli în domeniul asigurărilor şi asistenţei sociale”, se precizează în bilanţ.
Execuţia programului de cheltuieli, la finele anului trecut, a fost de 100 la sută, cu o singură excepţie. „Se înregistrează restanţe privind domeniul cheltuieli de personal, reprezentând contravaloarea drepturilor de echipament care însumează 1.089.962 de lei”, scrie în documentul respectiv.
În rezervoare, peste 140.000 de litri de combustibil
În privinţa costurilor pentru asigurarea combustibilului nu au fost înregistrate probleme de ordin financiar. Anul trecut, poliţiştii au primit peste 140.000 de litri de combustibil pentru acţionarea în trafic cu autovehiculele din dotarea instituţiei. „Pentru acestea s-a asigurat carburantul necesar, respectiv 106.230 de litri benzină şi 40.412 litri de motorină”, se arată în bilanţ.
La finele anului trecut, în dotarea inspectoratului se aflau 135 de autovehicule, dintre care 133 sunt în stare de funcţionare ca urmare a întreţinerii corespunzătoare şi asigurării pieselor de schimb. Structurile de ordine publică folosesc 71 de autoturisme, poliţia rutieră are repartizate 11 autospeciale, structurile operative dispun de 33 de maşini şi structurile suport, de opt maşini.
Nu sunt bani de muniţie
Structurile de profil, împreună cu administratorii de credite pentru fiecare compartiment de specialitate, au încercat asigurarea condiţiilor minime necesare activităţii inspectoratului, cu încadrarea în prevederile legii bugetului, stabilindu-se ordinea priorităţilor şi a impactului lor asupra funcţionării întregului sistem logistic în concordanţă cu cel operativ, se mai arată în bilanţ.
Cu toate acestea, armamentul a fost asigurat pentru întregul efectiv, însă cu un deficit la principalele categorii de muniţie, fără a fi influenţată pregătirea în domeniul tragerilor.
Un alt minus, devenit parcă o tradiţie în multe instituţiile statului, se referă la lipsurile de achiziţii publice. „Derularea planului de achiziţii publice a fost influenţată de alocarea fondurilor insuficiente pentru aplicarea procedurilor”, scrie în document.
Prin urmare, anul trecut au fost derulate şi finanţate doar 12 proceduri de achiziţie, prin cumpărare directă, printre care se numără: inspecţiile tehnice periodice la autovehiculele din dotare, asigurări RCA, achiziţii consumabile birotică, achiziţia de anvelope şi piese auto, servicii vulcanizare, servicii de telefonie fixă şi VPN, servicii pentru asigurarea semnăturii electronice, achiziţii alimente pentru arest şi achiziţie hrană animale de serviciu.
Bine ca sunt bani de vile si masini straine…
Asa este anonimule!Bine ca au bani de vile si masini straine de la parinti,si frati,ca in sistem,daca ar fi de la Centru’,politaii ar umbla in curu gol pe carutzuri cu rulmenti!
Dar….pacat ca esti tu prostalau si te pute grija anonimule!
n-au ajuns banii pt uniforme datorita burtilor prea mari . La munca unflatilor !
In civil n-si pot desfasura activitatea lor „foarte importanta”?
Sa va vindeti tirurile si sa va cumparati .
sa-si cumpere de la second -hand hi,hi hi!saracii mi-e mila de ei!